Jag utanför stallet
2011-07-30 / 12:19:38 / Min vardag

Det är svårt att driva en blogg, där handlingen är om hästar, när man är utomlands. Normalt brukar jag rida väldigt ofta när jag är i polen, men saker och ting har förändrats på massa olika sätt så jag har faktiskt inte kunnat dra mig ut till stallet som ligger alldeles i närheten av oss.

Iaf, så får jag väl inprovisera lite tills jag kommer hem igen.
Jag.... utanför stallet? Jag måste nog säga att jag är precis som vilken annan tonåring som helst. Jag gillar att festa, va me kompisar, shoppa och allt det där, och jag kan inte säga att jag precis begränsar det på något sätt. Så fort jag får tid över efter stallet och plugget inte skriker "kom och lär dig ngt förfaaaan" så tar jag direkt chansen och drar ut till mina vänner. Om tävlingarna inte äger rum på helgerna så står FEST skriver i stora och tjocka bokstäver rakt framför ögonen på mig, det är så det är. Men det betyder självklart inte att jag bryr mig mindre om mina hästar. Jag älskar mina hästar men har märkt att man måste fördela tiden på ett bra sätt för att kunna behålla både sin vänskap och de man älskar mest. Därför väljer jag att inte varje dag spendera tusentals timmar i stallet. Visst händer det att jag dröjer mig kvar, men för det mesta så gör jag det jag måste göra, klappar lite extra på dom och sedan fullföljer jag mina andra planer.

Så då hade jag nu tänkt att under tiden som jag inte röjer runt i stallet om dagarna så får ni helt enkelt stå ut med att få följa min vanliga vardag så som den brukar se ut i polen. Självklart det som ni läser i kommande inlägg är inget jag gör under skoltiden. Utan nu när det är lov så är det ett helt annat schema som jag vill fullfölja.

Igår kom jag iaf hem sent!! Killarna drog med mig ut på en fest, lite längre bort, och lite mindre än dom vi brukar vara på. Jag hade kul i början, och dog ut totalt i mitten av festen runt 11-12. Insåg att jag inte kan sitta där och dega så använde mina sista krafter till att peppa upp mig själv igen. Självklart blev det så att när jag hade "vaknat" upp igen så var alla mer eller mindre döda. Men festen var helt ok, och jag valde att inte överdriva allt då planerna för helgen är överdrivet många. Kom hem vid tre, och vaknade upp kl 11. Idag blir det vila fram till kvällen då vi drar ut till en klubb som heter Viva. (det är där som vi syns till varje lördag) och imorn är det festival, så vi får se hur vädret kommer vara eftersom att det är utomhus.
Mer har jag inte att säga, och inlägget kommer bli waaaaaay to långt om jag skriver mer, ciao!

Två nya hästar
2011-07-29 / 11:49:13 / Hästar jag ska kolla på!

Igår åkte jag ju iväg till Boogies uppfödare för att kolla på hans nya föl, boogies mamma och hans treåriga hingst. Både fölet och treåringen är boogies halvbröder :) Kom dit och fick helt plötsligt två hästar i handen, som jag fick order att rida. Lite ringrostig sådär efter att inte ridit på en månad hoppar jag upp på fyraåringarna :)

Först fick jag rida och hoppa en bork, som uppfyller alla mina krav på hur en häst ska vara, det enda som inte ritkigt stämde var åldern då jag igentligen inte vill ha en unghäst till. Men den här skulle jag lätt vilja köpa nästa år! :) Tävlad lite iår upp till metern och aldrig fått en rivning. Vad jag förstod så heter/kallas den för Bora, måste vara ett av de fulaste namnen jag hört menmen. Kändes som en minismoothie och jag kände mig verkligen hemma på henne :) Den står alltså på min "Hej-jag-är-intresserad-av-att-köpa-din-häst-nästa-år" - lista ;). Hoppade 120 på den, hehehehe och den hade aldrig hoppat det förut?



Den andra hästen var också en fyraåring. fin att rida men föll mig absolut inte i smaken. Var lite tung i handen, seg för skänkeln, och kollade som jag vet inte vad på hindrena så de blev en ganska ful ridning mot hindrena för att hon inte skulle titta på dom och stanna. Men för en tuff ryttare som gillar hästar dom man måste rida frammåt lite grann så är det en superfin häst som har språng som liknar boogies. Jag kan säga att nu dagen efter så har jag världens träningsverk, menmen jag överlever :) Här har ni Czandra.


 

Svar på frågor!
2011-07-29 / 10:27:38 / Allmänt

Kan börja med att komma med mina oändligt dåliga bortförklaringar om varför jag inte jobbat. Kan även säga att jag inte ridit på drygt en månad, och under tiden har min vän Hanna Carlsson haft hästarna. Det är nämligen så att mina föräldrar har en väldigt jobbig sjukdom som heter ressjukan(nejnej dom mår inte dåligt av den) - DOM ÄLSKAR ATT RESA!! Så under den senaste månaden så har jag först varit i Spanien i 10 dagar, kommit hem till sverige i 4 dagar och åkt till polen. Jag har alltså drygt en och en halv vecka kvar i polen som ska spenderas ordentligt! Sedan kommer jag hem i typ en vecka för att åter igen åka till spanien med min bästa vän... hehehe.

Men nu till frågorna:

FRÅN ANONYM
Lite frågor:

* Berätta hur många hästar du har haft och berätta om dom?

* Super fin blogg och jag följer den. :)


sv: Jag har faktiskt bara haft 3 hästar, varav två är dom som jag har nu. Smoothie och boogie antar jag att ni känner till, om inte så självklart skriver jag en presentation om dom. Annars kanske ni har hört om min förra ponny Brave Heart. Dessutom tror jag faktiskt att jag skrivit om honom tidigare. Men om jag inte har det så skriver jag en presentation om honom i ett eget inlägg.
Tack så jättemycket!! De glädjer att höra att någon iaf gillar den :)

Glöm inte att har ni några frågor så släng gärna in en kommentar så svarar jag på den så fort jag kan! :)

RSS 2.0