pepp på att blogga igen
2010-08-27 / 10:16:54 / Min vardag

Nusåå! Har inte bloggat på ett bra tag, men blev faktiskt lite smått peppad idag :) De veckorna som jag har bott här på vreta har varit roliga. Träffat en massa nya vänner, och redan hunnit bråka me vissa av dom, men det är ju sådan som jag är. I skolan har vi inte gjort så mkt, lixom bara lärt känna systemet och sånt. I tisdags hade vi hoppträning och smoothie var jättefin. Min tränare Kim Krog, verkade gilla henne en del :) Så efter en lyckad hoppträning hoppas vi att det går bra i helgen då det är gamlebys ponnyderby som står på planeringen. På lördagen ska ajg hoppa LA- med derby alltså innehåller banan lite fälttävlanshinder + långa vattnet som jag kommer att dö på. Sen på söndagen hoppar jag LA och MSVB. Idag kommer mamma och pappa hit och ska försöka dra iväg dom ut för att handla lite. känner verkligen att det behövs nu. Annars mår jag riktigt bra här och saknar inte stockholm alls. Snart ska jag iväg och pussa på hästarna och senare ikväll blir det att putsa alla grejer, tvätta ponnyn, knoppa och sedan har jag kvällsfodring. Bilder kanske kommer lite senare om ni har tur!

Ett ord räcker, Linköping knäcker!!!
2010-08-20 / 00:44:37 / Min vardag

Mitt liv rullar på riktigt jävla bra! Om man skulle välja mellan linköping och sthlm så skulle linköping spola bort sthlm totalt! Allt är så bra, killarna är übersnygga och jag längtar verkligen inte hem! Människor är så trevliga här, så det är inte sant! Idag var en ny killpolare hos mig, och vi satt och pratade lite. Verkligen skönt att slappna av sådär :) Mkt mer har jag inte gjort. Red smoothie idag, och det gick skitdåligt! Hon var inte alls med på noterna men det kan bero på att jag inte ridit henne så mkt på senaste tiden. Men nu ska jag ta tag i det och på tisdag är det träning. Idag borjade jag förövrigt skolan klockan 09.50 då jag först hade en chill-lektion i ekologi, för vi hämtade bara ut böcker och sådant. Sen hade vi naturtransport sak, som vi som redan har moppekort fick ledigt på, och det ska vi få varje vecka. Sen lunch, ridning och sedan slut för dagen. katta, min rumskompis är borta över natten så jag är själv, men snart kommer bästa Anna och gör mig sällskap :) ska inte skriva så mkt mer, men jag kan säga er, ni i sthlm, ni missar verkligen att ha världens bästa och friaste liv, de gör ni!

Behöver bara säga ett ord, AMAZING!
2010-08-17 / 15:19:18 / Min vardag

Update på gång! Jag lever och jag har det verkligen underbart! Trivs så otroligt bra me alla människor här, och vi har haft riktigt kul under dagarna vi har varit här. Igår åkte vi ut på en liten fest, och kom tillbaka vid ett. Det var verkligen jättekul att lära känna alla från tvåan och trean. Vissa var trevliga, andra lite mindre. Igår fick ju hästarna bara gå i skritten så idag så ska båda ridas. Blir inget superpass för på kvällen ska jag upp till elevhemmen och träffa alla människor, får se om vi drar någonstans. Skriver inte så mkt mer just nu, och kommer förmodligen ha ganska fullt upp, men jag ska göra mitt bästa :)

Första skoldagen
2010-08-16 / 07:59:34 / Min vardag

Idag är det första skoldagen, dock borjar vi klockan 1 så jag ska försöka att iaf rida en av hästarna nu på morgonen. blir bara ett litet lätt pass eftersom att dom avmaskades igår. Sen ska ajg snabbt till lägenheten, platta håret, sminka mig osv för att sedan dra iväg till skolan. Idag ska vi nog inte gör så mkt, blir bara skolfotto(för att lärarna ska kunna känna igen oss), och typ bara träffa varandra. Sen ska ajg försöka rida nästa häst. Kommer antagligen skriva omkring halv 5 idag igen eller innan jag drar till skolan så får ni veta lite mer :)

Framme i Linköping
2010-08-15 / 21:55:53 / Min vardag

Eller ahhh... var framme för ett ganska bra tag sen. Kom fram omkring 2 och lastade först ut hästarna och sånt som skulle till stallet. Hästarna verkar trivas och de gör jag med för den delen :) Bor me en tjej som heter Katarina Sjöberg, och hon har en häst som heter Keep on running(grålle). Har inte gjort så mkt, för hästarna fick en vilodag idag. Har packat ut nästan allt och möblerat i rummet så vet inte vad jag ska göra nu. Men har lärt känna en del med trevliga tjejer idag också, men lär säkert känna många mer imorn. Skriver imorn, det blir nog intressantare. BTW, DE LUKTAR KOOO!!!

Hejdå Stockholm!
2010-08-15 / 09:00:00 / Min vardag

Hejdå alla 08-or! Nu om några timmar så åker vi iväg till mitt nya hem i linköping. Ska försöka ta lite bilder när jag kommer dit, men kan inte lova något. Men ska försöka så gott jag kan och sen lägger jag upp dom på bloggen. Hejdå alla, nästa update blir i linköping, där ni kommer få läsa om mitt "nya liv" :)

Bella i rutan.
2010-08-14 / 17:40:33 / Min vardag

Hejsan Bella hära! =)

Vevve ville att jag skulle skriva ett inlägg för hon har nyss sprungit bort till The voice som den lilla fjortis hon är (a) =). Och jag är ensam kvar =) Madde kommer snart och plockar upp mig och så ska vi hitta på nåt roligt.

Hon ville att jag skulle skriva att det gick bra att rida hästarna som jag skrivit på min blogg med. Här har ni en länk till min härligt rosa blogg =)

Förövrigt har vi tagit allt ifrån stallet och packat allt och inget. Imorron flyttar hon ju.
Kommer sakna henne grymt mycket och är glad att jag fick 1 ½ vecka med henne nu =)
Men sen den 28 & 29 ska jag till henne på vreta för då ska hon tävla så då ses vi igen =)

jag ska sluta störa er på eran lördag kväll och snart sticka ut själv. Vi hörs mer på min blogg!
btw jag & zombra till vänster i kategorisidan under länkar =)

Bjuder på en låt jag bara ÄLSKAR!




Love Bella på vevve blogg =D


Svar på fråga.
2010-08-14 / 14:18:25 / Allmänt

En fråga från Anonym:
Du kan väl typ skriva om skillnader mellan ridsport i Sverige o Polen? :) Eller typ vilka Ponny/hästar du tycker om (om du inte får välja dina egna) och vilk ryttare du tycker rider bra. ( Både mer etablerade ryttare o ryttare som inte riktigt nått toppen än) Bra Blogg!!

Skillnader mellan sverige och polen... hmm, ganska svår fråga men jag ska försöka göra mitt bästa för att försöka förklara på bästa sätt. Man kan börja med att säga att allt är olika från stall till stall eftersom att alla sköter och rider sina hästar på olika sätt. Men i polen står nästan ALLA hästar på halm, för halm är billigare, och sen kan bonden använda det till gödsel och sådant. De flesta tränarna jobbar med att hästarna ska få så bra psyke som möjligt, och att hästarna själva ska "dra" sig mot hindret. Man kan säga så att före, över och efter hindret är som en slags tunnel, och har man kommit igenom den då får man ta i hästen igen. Absolut inte innan och absolut inte för snabbt efter. Tävlingarna är inte alls lika stora som i sverige, då många i polen inte har råd med sporten. Sen kan jag inte säga mer exakt om tävlingarna eftersom att jag själv aldrig varit på nån. Sen så är dom väldigt försiktiga med sina hästar, så dom går oftast inte så ofta i hagen, eftersom att ägarna påstår att hästarna kan göra illa sig. Går dom ute, har dom nästan ALLTID skydd på sig vilket jag tycker är överdrivet då hästarna så småningom blir okänsliga om dom t.ex. skulle dunka i en gren som ligger påmarken eller liknande.
Sen så är polska hästar väldigt känsliga att rida. Man får absolut inte ta dom i munnen för hårt, utan en mjuk kontakt ska det vara annars går dom med huvudet i vädret. Av erfarenhet har jag även lärt mig att polska hästar blir väldigt uppjagade om dom gör ngt fel, t.ex river eller vägrar. Men somsagt, varje ställe är olikt det andra. Och för dom så är träning väldigt viktigt. Tävlingshästarna rids oftast på mornarna och går i skrittmaskin i ca 30-1h på kvällarna för att dom ska få röra på sig. Mer kan jag nog inte berätta, men vill du veta ngt specifikt så kan jag kanske svara på det.
Eftersom att jag nästan bara rider mina egna hästar så är ju dom mina favvosar, men sen måste jag nog säga att Saravela, en häst vi igentligen skulle köpa, är min absoluta favorit bland storhästarna. Ponnysar så var nog min favorit Halle(efter smoothie såklart) Men rider honom inte längre.
Ryttare som jag tycker rider bra som inte kommit till toppen än måste nog vara Hanna Carlsson, som tävlar två storhästar som heter Diesel S och Arkan, sen måste jag nog säga att jag tycker att Matilda sparrenhök rider sina ponnyer väldig bra och äver Frances-Corinne Jenderholt. Två andra ponnyryttare som också rider väldigt bra är Philip och Adam Carey vars pappa är tränare och kommer från Irland. Matilda och bröderna har ju ändå kommit en lång bit och fick båda placeringar i årets utomhus SM.
Storhästryttare som ligger på toppen som jag tycker rider bra måste nog vara Rolf Göran Bengtsson. Är inte så inne i storhästhoppning, utan mest i ponnyhoppning. Hoppas att ni fått ngt kul att läsa om :)


Frances och Romeo.


Tidig morgon i stallet
2010-08-14 / 09:25:56 / Min vardag

Bella och jag vaknade nyss, och ska försöka skynda oss till stallet. Idag måste jag packa allt! så jag vet inte om jag hinner med the voice och jag kännermig ändå inte spec peppad, vet inte varför. Smoothie gick som en klocka igår, och jag hoppas att hon går lika fint idag. Båda ska få sig ett lugnt lulla-på-pass på volten för att bara få bli mjuka och sånt :) Sen hem och packa, packa, packa! Planerna i kväll beror lite på om jag har packat klart, men de blir antingen The voice, eller chill me Bella.

Kanske en dressyrponny i framtiden? neeeeeeh! En hopponny i ELITEN såklart! <3


Godnatt alla!
2010-08-13 / 23:02:02 / Allmänt

Statistiken sjönk till botten idag, och frågan är varför? Gör jag ngt fel, eller är mina inlägg helt enkelt tråkiga? Skulle vara väldigt tacksam om ni berättade för mig vad ni vill att jag ska skriva om, så att jag inte bara skriver om tråkigheter. Jajaj, godnatt alla och jag hoppas att ni fortsätter besöka min blogg.

Dagens inköp
2010-08-13 / 20:58:07 / Prylar

Guuuud... känns som jag köper nya prylar hela tiden nu :P
Men som jag tidigare nämnt så köpte jag ju massa sjukvårdssaker men sen så trillade ännu en sak ner i varukorgen, hehhe... Nämligen dessa Veredus - Young Jump skydd :) Så nu äger jag ett par sånna också! ;)

Sånna här fast bruna till boogie :)


Dagens Bilder
2010-08-13 / 19:16:13 / Smoothie<3

Slänger in lite bilder på Hanna först




Sen på mig och Smoothie

Kolla va högt över hon är på alla bilder! Jag har världens bästa ponny <3333


Tillbaka från stallet
2010-08-13 / 18:45:53 / Dagens Ridpass

Det har varit en bra dag idag, trots att den är fredagen den 13. Tror faktiskt att det aldrig har varit en otursdag för mig, utan bara en dag, lik alla andra. Men hoppningen gick bra, och hon hoppade verkligen skitfint, bilder kommer senare. Hon var jättemjuk, och jättelugn. Testade att rida på Hannas sätt, och hon går så mkt bättre då. De sättet är mkt svårare dock, och får mig att känna mig lite smått osäker när jag hoppar, men smoothie verkar trivas med det. Sen skulle jag skritta av smoothie men då fick jag den braiga ideen att ta me boogie samtidigt, så jag lämnade över smoothie till bella, hämtade träns och satt upp på boogie barbacka. Lixom, skulle ni suttit upp på en 4-åring barbacka och rida ut, när ni ägt den i lite mindre än en vecka. Hahhaa jag gjorde det iaf, och hon var verkligen hur lugn och snäll som hellst, rörde inte en fena :) Så vi skrittade ut en bit och sen tillbaka. Sen åkte vi hem, och här sitter vi nu. Funtar på att börja packa lite av mina egna saker så att jag har det gjort eftersom att jag ska på the voice imorn :) Jajajja... allt fixar sig ska ni se. Imorn blire uteritt på Smoothie och lite jobb på volten med boogie :)

Sjukvård
2010-08-13 / 10:54:43 / Min vardag

Bella dissade mig nyss... Nej, jag lät henne faktikst :) Hon åkte iväg till hennes stall me madde medans jag och pappa ska åka och köpa lite grejer till min sjukvårdslåda/stallapotek. Lixom, har alltid tänkt att köpa, men det har aldrig riktigt blivit av, men nu måste jag faktikst köpa det. Min sjukvårdslåda ska innehålla:
*Jodopax
*Koksaltlösning
*Sårsprit(alsolsprit)
*Bomull
*Gasbinda
*Brems
*Pincett
*Självhäftande bandage.

Detta till att börja med räcker faktiskt :) Sen ska jag iväg till stallet och hanna ska kind of hålla lektion för mig/ visa mig vilka hjälper osv hon har använt sig av när hon ridit/hoppat smoothie. Sen blire väl en skrittur ut på boogie också, för hon måste få röra på sig lite. Nu måste jag pysa, för pappa ropar :) ciaaaaoooo!


"Som En Ängel Utan Vingar<3"


Middag nu!
2010-08-12 / 22:27:56 / Min vardag

Nu ska jag och bella ner och äta middag, sen vill jag hällsa er alla godnatt, och en fortsatt trevlig vecka.

BTW! Statistiken går bara uppåt! Kuuuul! Sånt får mig så peppad till att blogga att jag skulle kunna skriva 100000 inlägg om dag. Men tråkigt nog så räcker inte tiden till, och sen skulle jag säkert inte ha ngt att skriva om om jag satt framför datorn hela dagarna och skrev meningslösa inlägg, hhhehee.


Tur i otur...
2010-08-12 / 21:51:48 / Dagens Ridpass

HAr både bra och dåliga nyheter. Idag när vi skulle borsta och fixa hästarna så hittade bella en spikliknande sak i boogies hov. Ringde marianne och sånt och hon sa att det inte var ngt farligt, eftersom att den inte satt på ngt farligt ställe. Vi fick ut den och så bandagerade vi hoven med jodopax. Hon var varken svullen, öm eller varm vilket var väldigt bra. Så har jag tur så kan jag rida henne redan imorn. Jag red bara Smoothie en stund idag, för sen fick bella ta över eftersom att jag trodde att jag skulle dö! Min mage gjorde jävlans ont och jag ville seriöst bara lägga mig ner på marken och skrika. Men satte mig och kollade på när bella red smoothie, och hon såg riktigt fin ut. Försökte sitta upp sen i slutet men satte snabbt av eftersom att magen började skrika ont igen. Suck! Men nu har det gått över helt, verkligen skönt! Bilder kommer lite senare när jag orkar ladda in dom i datorn.

stallet nu!
2010-08-12 / 15:25:31 / Min vardag

Nu drar jag och bella till stallet, mer om detta kommer i eftermiddag :)


Dagarna börjar närma sig...
2010-08-12 / 09:29:37 / Min vardag

Dagarna börjar närma sig, och redan nu på söndag flyttar jag till linköping till Vreta naturbruksgymnasium. Jag har haft båda för och motgångar när det gäller det här men bestämmt mig för att ge det en chans. Boogie och Smoothie kommer stå i ett stall på stora sjögestad, i det gröna stallet, för att sedan, om några veckor få flytta över till ekstallet. Det har jag blivit lovad av stallchefen. På gården så har vi en ridvolt, ett ridhus och en skrittamaskin, och på skolans område finns det en travslinga, två utevolter och ett ridhus. Jag kommer att bo, tsm me en tjej som heter Katarina Sjöberg i ett rum intill stallen. Skolan ligger lite högre upp, så dit får man åka moppe, men det byggs en ny skola närmare stallarna så där ska vi istället börja gå efter halva terminen. Jag tror att jag kommer ha det bra sär ändå, och boogie och Smoothie kommer nog att trivas riktigt bra. Nu gäller det bara att hitta bra tränare till båda hästarna i både hoppning och dressyr, så löser sig allt. De flesta hästgrejerna är packade, så nu är det bara mina stuffs som måste slängas ner, men det fixar jag någon dag. Bella åker med mig ner till Vreta och ser till så att hästarna känner sig hemstada och sådant :)


Jag älskar er <3
2010-08-11 / 21:37:36 / Boogie Woogie


Världens finaste hästar. Utan er skulle jag inte orka en sekund till <3

Anko kommer på besök
2010-08-11 / 21:26:51 / Min vardag

Imorn kommer Anko på besök till stallet för hon ska fotta när jag och Bella rider Boogie och Smoothie. Så imorn kommer massa ridbilder. Har typ inga ridbilder på boogie, iaf inga bra som jag vill lägga ut på bloggen så det behövs verkligen. Ska testa med det tvådelade imorn, då hon ibland blir lite stum i handen. Så vi får se hur hon går på det. Ska rida me min Charles Owen också, för första gången, loooove it <3 Det här blir sista inlägget för dagen, så jag säger godnatt nu och hoppas att alla haft en trevlig dag!

Jag älskar dig <3


Ny design igen!
2010-08-11 / 20:49:35 / Allmänt

Blev lite uttråkad av min förra design så jag ville ha en lite mer diskretare. Den skulle vara diskretare me både färger och bilder, och den här designen blev jag riktigt nöjd med! Sedan bestämmde jag mig för att korta ner den lite, så att man ser inläggen direkt när man klickar in på sidan, och inte behöver bläddra ner. Enligt mig så är designen riktigt snygg, men nu undrar jag... Vad tycker ni?

Gårdagens hoppträningar
2010-08-11 / 16:46:57 / Träningar

kom nyss på att jag inte berättat om träningarna igår.
Smoothie gick helt ok, har inte riktigt fått in hur jag ska rida me bettet eftersom att jag ridit henne på hackamore ett tag, och funtar på att byta tillbaka till det. Men annars var hon riktigt fin och vi tränade på att få hästarna raka och runt innerskänkeln, vilket inte var det lättaste då smoothie tyckte att hon kunde på sköta allt på sitt sätt, men det gick mkt bättre mot slutet. Avslutade me att hoppa lite högra, typ 110 och hon gick riktigt bra. Lite småtrött var hon men kämpade på bra ändå.
Boogie var också rikigt fin. Hade ju hoppträning själv me henne, och hon tyckte att det blev jobbigt när smoothie gick. men hon hoppade förvånandsvärt bra, nästan så att jag inte kunde hålla mig kvar. Men fick massa fina ord om henne och anneli sa att det verkligen finns hopp hos henne att hon kommer att blir riktigt bra. nu ska vi bara ta allting i ett bra tempo och inte skynda oss fram, för vi har inte alls brottom. båda hästarna var duktiga och jag är nöjd over mig själv också :)

Dressyrpass imorn
2010-08-11 / 15:38:00 / Veckans planering

Imorn ska jag rida ett dressyrpass med smoothie. Hon e riktigt fin att rida, och hanna har gjort ett superjobb me henne. jag är verkligen jättenöjd över att hon haft henne över sommaren, och smoothie skulle nog inte kunnat vara i bättre händer än vad hon var. Men iaf, tillbaka till dressyrpass... det är morgondagens planer, och jag tror nog att boogie bara får lulla runt lite på volten. Men på smoothie sk ajag testa med dressyrsadeln, och se om hon går lika fint som hon gjorde på mustang. Mer om detta kommer imorn :)

Dagens Inköp
2010-08-11 / 13:58:43 / Prylar

Drog med mig föräldrarna till lyckås idag för vi har pratat lite om att jag ska få en ny hjälm, en svart så att den ska matcha min kavaj. Eftersom att jag redan har en GPA så ville jag inte ha en till så jag valde att köpa en..... Charles Owen Wellington Classic. Fick välja mellan den och en Ayr8, men den vanliga satt mkt snyggare och bättre på mig, så det fick bli den, är grymt nöjd iaf, och måste tacka mina underbart snälla föräldrar för att dom köpte den åt mig.


Fick även med mig en pälsglans hem eftersom att min tagit slut. Snart ska jag fortsätta att lägga in bilder på Boogie här på bloggen.


Dagens ridpass
2010-08-11 / 13:50:06 / Dagens Ridpass

Vi red ju bara ut idag så det hände inte så mkt, skrittade och travade lite till kalvsvik och tillbaka sen fick dom gå ut i hagen igen. Innan vi red ut släppte vi dom tsm på volten, och där hände det inte heller så mkt. Det ända var att boogie råkade springa in i rumpan på smoothie, hehhehe lite svårt att stanna när man är så stor, så att smoothie blev arg och sparkade till boogie på bogen, och då sparkade boogie tillbaka på rumpan, sen vart det lugnt igen. Har en sak att berätta i nästa inlägg också, så titta in snart igen!

Bilder på Boogie <3
2010-08-11 / 10:38:32 / Boogie Woogie



Fler bilder kommer senare, för nu ska jag och bella till hennes stall eftersom att ville ska skos, sen blire uteritt på båda hästarna :) jag på boogie och Bella på Smoothie. Ett lugnt pass me skritt och ev lite trav.

Hemma från stallet, ska snart dit igen.
2010-08-10 / 15:25:41 / Dagens Ridpass

Jag och bella va i stallet i morse, och red ut på båda hästarna, båda var jättesnälla men smoothie var otroligt pigg, gick knappt att hålla henne :P Red den vanliga svänden genom tunneln och över ängarna och boogie var riktigt duktig igenom den. Snart ska vi till stallet igen för jag har hoppträning, mer om det får ni läsa om sen. puss <3

filmer på min bebis <3
2010-08-10 / 09:08:05 / Boogie Woogie

här kommer två klipp på min bebis <3


Hööks snart, sen stallet.
2010-08-10 / 09:04:34 / Prylar

Snart ska jag och bella iväg till hööks med min mamma och byta min sadelgjord som jag köpte igår, den var aningen för kort, men den andra kommer säkert att vara waaay to long, men sadelgjord behövs. Ska passa på att köpa en likadan till boogie också. Hon har aldrig gått med platta men det är lika bra att sätta på henne den eftersom att hon lufter frambenen väldigt mkt över språnget. Lovade bilder idag, och bilder ska det bli. Nu ska vi ner och käka fruckosst sen ska vi försöka få ngt gjort. hejdå!


Boogie <3 Smoothie
2010-08-09 / 21:43:52 / Min vardag

Idag var vi ju en runda på mustang med båda hästarna, för att kolla sadlar. Fick med mig en ny barnsbyhoppsadel till smoothie och en dressyrsadel. Boogie fick ha den vi köpte i polen. Hahah måste berätta att Boogie är helt dökär i smoothie och blir nästintill galen så fort hon inte ser henne. Så smoothie fick gå runt i ridhuset när jag kollade sadlar på boogie för att hon skulle kunna fokusera, hahahhaha. Imorn lovar jag att fotta lite bilder på Hästarna också, så att ni får se boogie lite bättre. Hon är raka motsatsen till smoothie måste jag säga, så det är en stor omställning för mig, men det ska nog gå bra. Hon är väldigt ranglig, och ibland går hon lite slalom men riktigt fin är hon. Imorn ska jag och bella ut och skritta, men då tar jag smoothie så tar hon boogie en sväng, så att hon får testa lite på henne. Bella är ju trots allt den som jag litar på mest, och jag vet att hon aldrig skulle skada ngn av mina hästar. Till bella skulle jag kunna lämna hästarna utan att höra av mig och jag vet att dom skulle få ett paradis :) nu ska jag låta bella skriva, men somsagt, bilder kommer imorn :)

Världens sötaste Boogie! <3
2010-08-08 / 20:08:33 / Boogie Woogie

Idag kom hon, och hon var lite gullig som jag minns henne. hon har varit coollugn hela resan, som inte varit särskilt kort. Har fått ett scema av tidigare tränaren som jag ska följa senna vecka. Vilket betyder att jag redan imorn ska rida henne... Själv tyckte jag inte alls om ideen men han vet vad han snackar om så jag ska inte ifrågasätta. Sen på tisdag så säger han att jag ska vara med lite lätt på hoppträningen,  så jag får vär vara det.... imorn ska vi iaf upp till mustang med båda hästarna och kolla så att sadlarna sitter som dom ska, och även prova ut en dressyrsadel till smoothie. Jag vill inte att ni kommenterar ngt om hennes träningsschema för jag själv tycker inte alls om den, men ibland måste man lyda order, dessutom har han varit polsk mästare flera år i rad, och haft en del av landets finaste hopphästar, och varit tränare och tävlat i ca 40 år, han e typ 60 nu.
men film och en liten bild kommer senare, puss.

The day has come!
2010-08-08 / 09:13:50 / Min vardag

Dagen är äntligen här. Dagen med stort D. Dagen som jag har väntat på ett tag nu och Dagen som jag har drömt om... kan nog tanka mig att det lät lite som en bok? Iaf, så har den dagen kommit nu, och jag är ritkigt glad. Idag kommer min käraste Boogie, och jag har redan tagit hennes sager till stallet, och ströat hennes box med både spån och torv. Hahaha det finns faktiskt en anledning till varför jag har blandat. Jag började med att fylla en kärra och trodde att jag skulle dö! den välte från ena hållet till de andra, men tillslut nådde jag mitt mål. Efter lite böner till gud, och lite gnäll så drog jag mig tillbaka för att fylla ännu en kärra, vilket slutade ungefär på samma sätt och jag var täckt me torv från topp till tå. Där gav jag upp, och funderade ett tag tills jag fick syn på spånbalarna. En sign på tavlan och vipps så befann sig en av balarna i boogies box. Så det är fixat. Idag ska vi först iväg till Stall lyckås för att fixa me wille, och sedan åker vi till grindtorp och fixar me smoothie, och jag beräknar att boogie kommer runt 5-6. Så lite tid har vi iaf på oss. Nu ska jag och bella chilla lite till sen blire STALL!

En random bild på mig och halle från en pay and jump. Saknar tjockisen <3


Uppdatering!
2010-08-08 / 09:06:06 / Min vardag

Nuså, nu kommer jag äntligen med uppdatering till er. Jag verkligen inte haft lust att skriva nått, dessutom inte haft ngt att skriva om.
I Fredags så åkte vi först ut till smoothie, och jag hoppade henne lite på volten. Väldigt pigg var hon måste jag säga, men det gick ändå ganska bra. Hoppade en liten bana först på kanske 1m-110 bara för att känna på henne lite, och sen avslutade jag med några högre språng på oxern som låg på ca 125cm. Tog dom väldigt fint trots det varma vädret. Sen fick hon sig en dusch och fick komma ut i sin hage, för att sedan rulla sig. Men det var hon ju värd.
Senare på dagen åkte vi till stall lyckås och jag red pommaq där som för övrigt gick grymt bra! Lullade runt lite på honom, och gjorde lite slutor för att mjuka upp honom lite extra, och kan nog säga att han för första gången var lugn näästan hela ridpasset, glad blev jag!
Sen igår så regnade det = trött veronica som bara vill sova. Så bella red smoothie i ridhuset medans jag nästintill sov. Mer om det ridpasset kan ni läsa om här
Vidare till lyckås(stallet) för att fixa me wille, och sedan hem till mig där vi chillade GALET! 
Skriver mer om dagens planer i nästa inlägg! 

A good cook cook many good cookies?!
2010-08-05 / 23:08:02 / Min vardag

Fråga mig inte varför rubriken lyder som den gör, men jag ville bara informera er om att jag idag lagat både fruckost, lunch och middag helt själv. Och vet ni, jag har alltid varit den här tjejen som fått allt serverat framför mig. Men nu är det nya tider och jag ska starta ett nytt liv. Tänkte btw säga godnatt till er alla för bella och jag ska snart gå och sova. För bara några minuter sedan tog vi oss ett välförtjänt bad i min jacucci och nu sitter vi bara och degar. Imorn ska vi iväg och rida Smoothie igen, och funderar på att sätta upp en liten bana på volten och hoppa då, för de saknar jag verkligen att göra me henne, för hon är nog den mest underbaraste hästen att hoppa, jag skojar inte! Nu ska jag dra, men ni kan ju få anstränga er lite och kommentera lite mera? Hejdå!

Dagens ridning
2010-08-05 / 19:37:53 / Dagens Ridpass

Först åkte jag och bella iväg till stall lyckås och jag fick rida lite på pommaq, och jag säger bara GUUUUUD vad han har blivit lugn, inte alls samma stressade häst som jag kommer ihåg. För första gången tyckte jag faktiskt att det var KUL att rida den hästen. Men de gick iaf jättebra tkr jag och han var väldigt mjuk. Han håller ju på att sättas igång så han rids bara i skritt och trav änsålänge. Red mest bara runt lite för att få känna på hnm och tänkte visa lite bilder från ridpasset.
 

Ursäktar verkligen sitsen på första bilden, men ibland blire så på kort ;)

Sen åkte vi vidare till mitt stall där jag red smoothie. Har ju köpt ett nytt bett som hon gick SUPERbra på! jättemjuk var hon och jättelugn. Samma sak me henne, red bara runt för att känna lite eftersom att jag inte ridit henne på länge, så jag ville checka att jag kommer ihåg alla knappar. Sen red bella lite på henne också, och det såg otroligt fint ut. Längtar tills boogie kommer så att jag kan börja rida henne också, för jag och bella har redan planer på att vi både ska rida till Skutan och till Sandtaget. Men här kommer lite bilder från ridpasset på smoothie.

Väääärldens finaste häst, vad ni andra än tkr! <333


wake up in the morning....
2010-08-05 / 08:55:12 / Min vardag

Nu är man vaken, och bella sitter brevid mig vid datorn. Idag ska vi vara lite töntiga och åka förbi skutan, bara-för-att.... Först ska vi dock till lyckås och köpa ett bett till smoothie. Och bella och jag ska rida henne idag. Sen drar vi iväg till hennes stall och jag ska fotta när dom rider pommaq, och kanske rida om jag får för madde :)
Men nu ska jag gå och äta fruckost, sen ska jag göra ngt av dagen och inte bara sega mig, antar att det blir tacos till lunch idag, me bella såklart! Och nu ska vi försöka oss på att göra pannkakor!!!! <3 bye!

Hemma me bella
2010-08-04 / 23:12:57 / Dagens Ridpass

Har inte hunnit skrivit ngt inlägg eftersom att jag först gjorde en bloggdesign till bella och sedan så har hon mer eller mindre okuperat min dator, hehehe :P Så nu tänkte jag berätta hur allt har gått idag. Var och red min älskling, och de kändes verkligen ovant, och de kändes som om jag red på en liten köttbulle. Men hon är världens underbaraste, och det gick hyffsat bra. Red runt lite i ridhuset och avslutade med att ta ett litet språng på kanske 50cm. Sen åkte jag till bellas stall där vi höll på lite med ville och mockade och fyllde på hans höpåsar och sedan åkte vi hem och sedan till kinarestourangen i länna och år lunch, muuuums. Sen hem och ni vet redan den historian. Ska snart sova, för e riktigt trött, men imorn blire stall, kuuuul! Pappa åkte iväg till polen idag, så han sover väl antagligen på båten nu. Saknar min boogie <3


min älskade köttbulle <3

Handlat
2010-08-04 / 12:06:22 / Min vardag

Nu är jag tillbaka från lyckås, och ska snart iväg till garaget och rensa hästgrejer. Kanske lägger upp ngt som jag tänkt att sälja här på bloggen, eller så kanske jag lottar ut ngt, så håll ögonen öppna för idag ska det fottas häststuff ;)

Iväg till stallet snart.
2010-08-04 / 11:23:14 / Min vardag

Äntligen! Snart ska jag iväg och rida min sötnos för första gången på 6 veckor. Och det ska bli så otroligt kul! Var och hällsade på henne en stund igår för att klappa lite på henne och sånt.
Innan jag åker iväg till stallet så ska jag till lyckås och köpa lite saker till boogie så som borstar, martingal och sadelgjord - alltså behövande saker :) Bilder på de får ni lite senare när jag faktiskt köpt sakerna, sen har jag också lovat att ta kort på de jag köpte i polen, och tat lugnt, allt är på G :) Nu åker jag iväg, och kommer hem senare ikväll, puss!

Beställt till Boogie.
2010-08-03 / 20:52:22 / Prylar

Allt är från hööks, mest impulsköp för att få en början :P
 
Allt i brunt, lindorna också :) Dock fick grimman bli i svart för de fanns inga bruna kvar.
Nu måste jag bara få tag i en STOR martingal/förbygel och en sadelgjord i längden 140 tror jag eller 145cm.


Hemma bra, men i polen BÄST!
2010-08-03 / 15:14:26 / Min vardag

Nu är jag hemma i stockholm igen, ganska skönt, men jag vill vara kvar i polen. Hann inte åka till stallet idag, så hanna var snäll och tog hand om smoothie idag mee, de har tydligen gått jättebra, vilket är skönt att höra. Ska snart på kurs i 3,5h vilket jag inte alls ser fram emot, men vad ska jag göra. Imorn åker pappa till polen igen för att hämta Boogie, och dom kommer tillbaka hem på söndag, så då ska jag spendera en massa tid me nykomlingen :) Imorn blire nog iaf stall, sen ska jag hitta på ngt me bella, och på torsdag har jag planerat me erika(+stallet), så om ngn vill träffa mig på fredag och lördag, så kontakta mig snarast :) Skriver inge mer nu, men kanske tar kort på alla hästsager som jag köpte i polen och lägger upp här på bloggen :)

Sitter på båten
2010-08-02 / 17:30:03 / Polen 2010

Sitter på båten nu och skulle igentligen skrivit ett inlägg tidigare men datorn ville inte sammarbeta. Gårdagens avslut var ganska kul, och jag skrattade faktiskt en hel del, dels för att de flesta var fulla, och för att ajg var nykter. I lördags var jag på disco, vilket slutade mindre bra... först var min kille otrogen, sen tappade jag bort mig mobil, ouuups. men han fick några smällar och de var han helt klart värd.
Imorn när jag kommer hem ska jag försöka åka iväg och hällsa på smoothie en snabbis för sen ska jag på någon tråkig övningskörningskurs.... suck. Skriver inte mer nu, eftersom att det inte händer ngt spec, men jag kan säga att årets polensommar har varit riktigt bra. Har betedde mig mkt mognare än förra året, och jag träffade en hel drös med nya människor. Det har helt enkelt varit ett underbart lov fyllt av både gråt och skratt, och jag kommer sakna många av mina nya vänner. Här avslutas poleninläggen, och imorn kommer jag åter igen uppdatera från sverige, och då kommer ni få läsa om dubbelt så mkt häst!

Sitter på båten
2010-08-02 / 17:30:03 / Polen 2010

Sitter på båten nu och skulle igentligen skrivit ett inlägg tidigare men datorn ville inte sammarbeta. Gårdagens avslut var ganska kul, och jag skrattade faktiskt en hel del, dels för att de flesta var fulla, och för att ajg var nykter. I lördags var jag på disco, vilket slutade mindre bra... först var min kille otrogen, sen tappade jag bort mig mobil, ouuups. men han fick några smällar och de var han helt klart värd.
Imorn när jag kommer hem ska jag försöka åka iväg och hällsa på smoothie en snabbis för sen ska jag på någon tråkig övningskörningskurs.... suck. Skriver inte mer nu, eftersom att det inte händer ngt spec, men jag kan säga att årets polensommar har varit riktigt bra. Har betedde mig mkt mognare än förra året, och jag träffade en hel drös med nya människor. Det har helt enkelt varit ett underbart lov fyllt av både gråt och skratt, och jag kommer sakna många av mina nya vänner. Här avslutas poleninläggen, och imorn kommer jag åter igen uppdatera från sverige, och då kommer ni få läsa om dubbelt så mkt häst!

RSS 2.0