Presentation om häst och ryttare
2010-05-31 / 20:46:27 / Min vardag

Här kommer min lilla presentation då. Tänkte börja med att först presentera mig själv.

Veronica Simberg heter jag och går nu sista året i 9an vilket betyder att jag efter sommaren ska börja
gymnasiet. Gymnasiet som jag har valt att söka till är ett hästgymnasium som ligger i linköping vilket resulterar till att både jag och smoothie kommer att förflytta oss dig i Augusti. Just nu bor jag hemma med min mamma och pappa och mina två hundar Delilah och Simba. Jag kan nog medge att jag är en ganska bortskämd person men absolut inte snobbig! Jag började min ridkariär som de flesta ungarna på ridskola och red sedan på ett par medryttarhästar och tillsist köpte jag min första häst, Brave Heart. Brave Heart hade jag i ca 2 år och det var han som lärde mig var ridning igentligen innebar. Jag och Brave tävlade tsm upp oss till LB och där tog det stopp eftersom att han då var 16 år och jag kände att jag inte ville pressa honom mer. Så jag sålde vidare honom till två dressyrflickor. Jag tävlar för övrigt för Årsta Runstens Sportryttare och var iår med i DIV 1 och mitt lag slutade på en 3:e plats. Annars tävlar jag upp till MSVB.



Smoothie E är en underbar ponny som jag lärt mig mkt på. Köpte henne för ca 2 år sedan då hon var 6 år och inte kunde så jättemkt. I nuläge hoppar vi tsm MSVB och hoppas på att vi så småningom ska kvala till MSV A. Hon är då ett sto med okänd stam imp. Belgien, 143,6cm hög. En ponny som många tror verkar svår och "farlig" men som i själva verket är jättesnäll och gör allt för sin ryttare. De finns nog inte så mkt mer att säga om henne mer än att hon verkligen kommer att bli en toppenponny som kommer gå riktigt höga klasser.



Vill ni veta något mer får ni gärna kommentera så svarar jag mer än gärna! :)


Ska bege mig till stallet nu! :)
2010-05-31 / 16:04:32 / Min vardag

Ska dra iväg till stallet nu, vet dock inte riktigt vad jag ska göra eftersom att Bella har smoothie idag så jag ska nog bara dit för att umgås lite me bella och pussa på ponnyn. Jag har en liten nyhet till er alla!
Imorse satt jag och kollade i min kalender och såg att jag skrivit upp att jag planerat att åka till roslagens rkk på söndag, så jag gick in på tdb och anmälde mig till LA och MSV B :D De va faktiskt ett bra tag sen jag tävlade MSVB så det blir spännande att se hur resultatet blir. Tänkte att jag även då ska tävla på hackamore eftersom att det gick så bra i lördags när jag red på de. Så på söndag blir det tävling igen sen är det meeting den 17-20 där jag ska tävla i RC-cupen som går i samband med SM på min hemmaklubb- Årsta Runstens Sportryttar u know? ;)
Men nu sticker jag och vi får väl se hur mkt mer jag uppdaterar idag. Lovade ju att välkommna de nya besökarna med en presentation på smoothie och mig så det får jag se till att fixa ikväll. ciao!

Nya besökare!
2010-05-31 / 07:40:58 / Min vardag

Ser att jag fått lite nya besökare under gårdagen. Tänkte iaf hälsa er välkommna och jag hoppas att ni kommit hit för att stanna :) Tänkte skriva en liten kort presentation om min och smoothie lite senare för er som inte vet något om oss, så håll ögonen öppna om ni vill veta mer om oss! :)

I´M IN LOVE!
2010-05-30 / 21:31:23 / Allmänt

Satt under dagen och kollade runt på lite hästar i polen och föll helt plötsligt PLADASK för denna!!!

 
Modelka
(Ett sötare ord för modell på polska)
f. 6.04.2004
sto - 170cm
e: Cavallo u: Modnisia
Sen vet jag inte så mkt mer om henne men det är något med henne som helt enkelt gör mig helt kär! Vi ska typ ringa till uppfödarna och fråga lite mer om henne, för jag vet inte ens om hon är inriden men de borde hon ju vara. Det enda jag vet är hur mkt hon kostar och hon är helt enkelt värd pengarna! <3


Mälarhöjdens RyttarSällskap - LB
2010-05-30 / 09:50:17 / Tävlingar

Var ju på Mälarhöjden igår och tävlade. Bella skulle ju tävla smoothie för första gången så hon skulle bara starta en LC så jag tog LB :) Smoothie var riktigt fin när bella hoppade och de fick en felfri grund med 8 fel i omhoppningen men riktigt fint var det ändå.
Jag skulle ju hoppa smoothie på hackamoret och hon kändes helt OTROLIG på framhoppningen och jag var väldigt nära på att flyga av i flera av hennes språng eftersom att hon hoppade så kraftigt och med väldigt mkt rygg, men sprången var iaf helt AMAZING! Sen in på banan och hon var lika fin, hoppade högt över alla hinder men mot slutet så vet jag inte riktigt vad som hände men hon blev typ tröttare och tröttare och tillslut rev hon sista hindret som var en oxer, och hon river nästan aldrig oxrar? Men jag är nöjd iaf och riktigt nöjd över bella som vågade tävla smoothie då Bella igentligen är dressyrtönt ;) Hahah var tvungen att skriva det bara. Filmer och bilder kommer upp senare, nu ska jag iväg och hjälpa till på KM på Skutan, Sen åker jag och pysslar lite me ponnyn. Hejdå!

Snart ska jag till stallet :)
2010-05-28 / 15:56:29 / Min vardag

Ska snart iväg till stallet och har packat allt till imorn! Gud så duktig jag är :) Men iaf så sover jag och bella i hennes lägenhet uppe vid stallet och jag tänkte faktiskt spela in en lite film på hur jag och bella förbereder oss inför tävling. Spännande? Smoothie ska duschas idag också eftersom att hennes man är alldeles grå, inte så fint när man ska på tävling. Filmen kommer alltså upp nångång imorn eftersom att vi ska filma både idag och imorn fram till typ lastning och ev utlastning på plats :) Eller vi kan ju säga att ni får en liten snabbspolad tävlingsförberedelse :D Nu måste jag åka till stallet! BYE! <3

Dagens ridpass
2010-05-27 / 20:27:47 / Dagens Ridpass

Tjaaaa... de finns ju inte så mycket att säga om dagens ridpass eftersom att jag bara skrittade ut en liten bit med Angelica. Lånade hennes novabett och ska faktiskt testa att hoppa med det någon gång. Blir spännande. Efter stallet åkte jag upp till bella och där lagade vi hamburgare och pommes, mums! Sen kom angelica upp och då körde vi lite hästspel. OCH NI ANAR INTE HUR BEROENDEFRAMKALLANDE DET ÄR!!! Nu ska jag lägga mig i badet men först måste jag bara säga en sak.
YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES!!! JAG HAR VÄNTAT PÅ DEN HÄR DAGEN I 3 ÅR NU!! Livets sista design Cykel är äntligen klar!!! DE ÄR DEN LYCKLIGASTE DAGEN I MITT LIV, SERIÖST!!!!! INGE MER PLÅGA!!!
Ni anar inte hur jag känner men jag är vekligen överlycklig! DESIGN CYKEL ÄR REN TORTYR!!!
Det är seriöst som att Undersöka, Planera, Utföra och sedan Utvärdera hela sitt liv i text! Iaf nästan!! MEN DE E VÄLDIGT LIKT! Yeeeees, så underbart! Hejdå!

Hästspel
2010-05-26 / 17:25:49 / Min vardag

Vetni vad`? Kom nyss hem från stallet där det först börjades med att hålla lektion för Angelica och Hadar, Madde och Pommaq, Bella och Smoothie. Alla såg jättefina ut, men den började Hadar busa och bockade av angelica så hon bad mig hoppa upp. Det gick ganska bra mot slutet men några gånger tänkte han bocka/bockade han. Men nemas problemas, för jag satt kvar :) Sen skulle jag byta box i stallet, för min häst har sparkat sönder sin boxdörr så jag skulle försöka skruva ner min krubba vilket var lite klurit, men fick efter lite slit ner den, och nu väntar bara att skruva upp den i min nya box, Har ju en provisorisk sålänge :P. Men sen gick iaf jag och Angelica upp till Bellas lägenhet och fick för oss att vi ville spela hästspel! Älskar verkligen att spela sånna spel, skitkul :D
Favoriten blev någon som hette typ equestrian challenge? Men skitkul var det och jag stannade där längre än planerat, vilket ledde till lite sura föräldrar, men jajaja?

Nu är jag iaf hemma och ska faktiskt försöka plugga, mer eller mindre. BYE! <3

Ingen skola?
2010-05-26 / 09:25:00 / Min vardag

Vet inte om jag orkar gå till skolan, så jag kanske stannar hemma. Gud så duktigt... BRA VERONICA! -.-'
Men de e inte mitt fel, de e skolans jävla fel, för de e dom som har kört slut på mig! Så jag orkar helt enkelt inte! De blir nog så att jag stannar hemma idag iaf...

Kanske åker iväg en snabbis till stallet senare och kollar till lilltjejen, och sen tänker jag bara CHILLA.
IMORN MÅSTE(!!!) Jag gå till skolan! Och dessutom måste jag skriva klart min slöjduppsats -.-' VARFÖR GÖR SKOLAN SÅHÄR MOT MIG!!!! tortyr säger jag bara, tortyr!
De blir ju inte direkt bättre av att man bråkat me sin bästa vän, och blir smetad i ansiktet med spott av en idiotkille i min klass, låt mig bara vara!!

Så duktig jag är på att gå till skolan!
2010-05-26 / 08:00:59 / Min vardag

Hahaha,, eller inte?
Orkade inte gå till idrotten idag, nu på morgonen, så jag stannar hemma och åker till skolan lite senare, orkar verkligen inte med skolan längre. Vill bara sova, och vara i stallet. Menmen, snart får jag de iaf. För snart äre lov, och då kan man bara slappa och ha kul.

Jaja, tänkte bara berätta att jag lever och att jag inte kommer skriva så jättemkt idag, eftersom att jag just nu har lite bloggtorka plus att jag ändå inte ska till stallet idag :) Senare kan jag ju bara kopiera bellas inlägg om vad hon har gjort med smoothie idag :) Såå då hörs vi !

Hoppträningen
2010-05-25 / 21:11:42 / Träningar

Träningen idag gick inte alls så jättebra. Hon var allmänt jobbig bara. Och var inte alls uppmärksam på de hon gjorde. Körde ganska lågt idag, och hon tyckte att det var hur töntigt som helst så hon släpade fötterna efter sig. Sen på slutet så la annelie upp ett hinder på ca 110 och då minsann, då skulle hon hoppa? Suck, men så är det me ston som kan mkt, dom blir så säkra på sin sak och tkr att dom ska få göra svårare saker.
Jajaj, Bella har smoothie imorn, och på torsdag står hon :) Hörs senare!


Ny design!
2010-05-25 / 15:59:46 / Min vardag

Bloggen kommer snart att få en Make over. Tror att den blir klar idag, dock inte helt säker för den här gången är det inte jag som gör den utan en av mina kära vänner. Länkar sen till henne.

Nu måste jag snart skynda iväg till träningen, så vi hörs väl senare ikväll :)

Bilder från finalen i Roslagen.
2010-05-25 / 10:24:17 / Tävlingar

Kom nyss på att jag inte laddat in bilderna från finalen i DIV I som gick otroligt bra för oss. Vi slutade ju på 3:e plats totalt :) Så nu laddar jag in lite bilder. Bättre sent än aldrig.



Bilder från Bellas träning
2010-05-25 / 10:06:24 / Träningar



Duktig var hon :D <3


sry för igår.
2010-05-25 / 08:59:55 / Min vardag

Skrev inte så mkt igår, vet faktiskt inte om jag skrev något alls, men det gjorde jag väl?
Iaf så frågade jag Bella om hon ville hoppa för mig istället och det ville hon och GUD så bra det såg ut. Blev ett ganska kort pass eftersom att jag igentligen har hoppträning idag, så vi tog det lite lugnt, men tanken var att Bella skulle få hoppa innan tävlingen. Synd att jag inte spelade in någon film, för fint var det verkligen.
Så jag har alltså min träning idag, så de blir väl att ta det lite lugnt där också. Är faktiskt lite peppad inför helgen.

Snart är det ju RS-cupen och SM också. Ska bli spännande faktikst. Är ju inte me i SM iår, utan bara i Cupen för hon har ju varit skadad och sånt. 

Ska snart till skolan för att redovisa i SO om Kriget i Balkan, BOOOOORING! Men sådant måste tyvärr göras -.-

Hemma från skolan, nästan.
2010-05-24 / 12:37:16 / Min vardag

Är hemma just nu, och fick faktiskt en ganska skön sovmorgon idag. Eftersom att vi är klara med nästan allt i skolan väljer jag att bara gå på de lektionerna som jag verkligen måste gå på. Alltså ska jag snart åka till skolan bara för att vara med på sista lektionen, bild. och imorn ska ajg bara vara med på So som är näst sista lektionen. Ganska skönt faktiskt eftersom att jag nu hinner med att göra allting som jag behöver ha klart under sista veckans "viktiga" lektioner. Idag hann jag göra klart min SO så jag ska bara redovisa imorn. Och sen när jag kommer hen ska jag göra lite musik bara :) Imorn blire att träna på min redovisning, och göra Musik innan skolan. Efter skolan ska jag försöka göra klart min Design Cykel. På Torsdag blir det stenhårt med att göra HK, som även får göras lite imorn och kanske lite idag. Sen är jag nog ganska klar med allt. Nej, måste fixa idrotten men det går nog ganska snabbt, och sen bara debbatera lite i skolan :) Sen är jag FRIIII :D Och om jag tänker efter så känns den här veckan inte så jobbig eftersom att det är sista veckan och vi får vila i ca 2 månader sen! Undrar faktiskt vad vi kommer att göra under kommande två veckor, innan skolavslutningen. Typ slappa?

Bella har iaf smoothie idag och jag kanske åker iväg till stallet en stund för att se när hon rider :) Sen ska jag prata me henne om hon vill hoppa lite på volten idag, eller ha träning imorn. Ska faktiskt göra det direkt när jag skrivit klart inlägget :) Men... Har inget mer speciellt att skriva just nu. Skriver senare idag!

Juste!! Har fått besked om att jag fått en stallplats i Linköping på skolan, alltså betyder det att jag säkert kommit in! YESYESYES!!! LOVE! Kommer bli så sjukt kul för både mig och smoothie att byta miljö och sådant! Kommer sakna en massa människor här bara, men jag hälsar på, JAG LOVAR!

Till Bella och Ello! <3
2010-05-23 / 20:46:15 / Min vardag

Ni två alltså! Tänker på er när jag hör den här låten :D <3


Jag älskar dig! <3
2010-05-23 / 20:31:10 / Min vardag

Izabella Larsson <3

Du vet att jag älskar dig och gör allt för att du ska må bra, men ibland stänger du ut mig och bygger en mur som är svår att komma åt. Därför blir det ibland att jag blir sur. Men Bella du klarar det, du är bäst och det tycker inte bara jag. Du har både mig och Ello och vi älskar dig verkligen för den du är och finns där för dig, alltid! Du är bäst, intala dig det, för det är du verkligen! <3


Bröt nyss ut helt!
2010-05-23 / 19:58:51 / Min vardag

Gud, orkar verkligen inte mer. Vill bara avsluta skolan, åka iväg till polen och sen åka till linköping.

Nu är det bara en vecka kvar som är lite småjobbig sen har jag smoothie varje dag för mig själv. Älskar henne! Hon får mig alltid att må så bra och hon gör mig alltid glad, vilket skulle behövas just nu. Linköping kommer göra mig gott. Jag kommer starta ett helt nytt liv och jag kommer glömma ALLT!! Alla gamla "kompisar", allt!!! Så jävla skönt, för jag vill inte ha något mer me haninge att göra! JÄVLA SKITSTÄLLE ÄRE!!! Kommer bli tajt att hinna med smoothie varje dag den här veckan men jag ska försöka eftersom att jag inte har något hjälp längre, men vafan jag behöver inga gnällspikar eller bitterfittor omkring mig! Mitt liv är kanske inte bäst i stunden men de kommer mitt nya att bli, jag bara vet det! Hejdå allt gammalt hallo allt nytt!

Såklart så kommer Asia alltid att finnas i mitt hjärta. Hon är den andra delen av mig och kommer alltid, förevigt att vara det! <33

Klicka för att stänga bilden
2005-2010 och längre ska det bli! <3


Min ponny är så fin!
2010-05-23 / 16:54:35 / Dagens Ridpass

Idag kom Nanna ut till stallet för att rida smoothie. För er som inte vet vem det är så är det hon som ägde Brolötens Grafit RC70 som blev sveriges bästa dressyrponny med Emelie Brolin som ryttare. Ajaa.. Nanna (Johanna Dahlberg) Äger en två hästar nu vid namn Önnarps Monia och Valouros Monarch och har en egen uppfödning. Hon stod tidigare i mitt stall med Monia och jag red henne ¨då och då. till saken... Nanna red iaf smoothie och GUD så fin hon vart! Fick ett så härligt och fint steg att det inte är sant. Sen åkte jag me Nanna till Lillhästen i Stav och sedan skjutsade hon hem mig. Bjuder på bilder från dagen :)



Här är en bild på mig och monia. Oktober 2008.


Sry för igår!
2010-05-23 / 09:37:59 / Min vardag

Förlåt för att jag inte skrev något igår men jag orkade helt enkelt inte. Åkte iväg hemifrån vid typ 9 kanske till ellos stall. Där fick jag rida och hoppa lite på mickey. Rolig ponny dock så himla olik smoothie. Men det är bra med lite variation ibland. Sen åkte jag och Ello till Lillhästen i stav och kollade på lite häststuff. Och sedan åkte vi vidare till Runsten. Där målade vi ju hinder och slutade typ vid 4 kanske. Sen åkte jag och Ello till Grindtorp och milen kom och skulle hälsa på smoothie(hennes förra medryttare) Så milen fick rida henne lite och skutta lite och det såg sjukt bra ut :) Betade henne en stund och vid halv 7 åkte jag hem. Var alltså ute hela dagen igår. Somnade ganska tidigt eftersom att jag var så trött.

Idag ska jag snart iväg till stallet där jag ska möta Nanna :) Gud vad längesen det var! hon ska rida smoothie lite och hjälpa mig och sånt :) Skriver lite senare!

Grilldag
2010-05-21 / 19:53:05 / Min vardag

Har haft en underbar dag där jag bl.a har badat i havet och solat. Planerna var igentligen att åka till stallet men så blev det tyvärr inte eftersom att jag tidigare i veckan planerat me älskade Olivia att vi skulle grilla. Kom hem nyss, så jag orkade helt enkelt inte åka till stallet för jag är sjukt trött. Därför blir det inte något gigantiskt inlägg idag. Ciao.

Imorn ska jag och Ello iväg till runsten och måla hinder till SM, någon mer som ska dit? :)

Dagens ridpass
2010-05-20 / 21:14:21 / Dagens Ridpass

Blev inget långt ridpass idag, för dom skulle löshoppa på volten. Så tog bara på hackamoret och tog ut henne till banan. Lullade runt lite, tränade lite avsaktningar och sådant, inget mer. Sen hoppade jag våra "terränghinder" runt hagarna och hon var jätteduktig och snäll. Slängde in henne i boxen och gick sedan ut och kollade på när dom löshoppade engla. Riktigt fin häst, dock lite mot det lugnare hållet så det är inget för mig. Sen tog jag moppen upp till bella och där var även Anko. Vi tre satt och kollade på lite roliga bloopers och jag kan verkligen säga att vi fick oss ett gott skratt!! Sen åkte jag hem, och nu sitter jag här. Imorn ska bella hoppa smoothie på volten, spännande blir det :)


<3


Stallet snart!
2010-05-20 / 17:26:13 / Min vardag

Ska snart iväg till stallet och rida lite. Vet inte riktigt vad jag ska göra men funderar starkt på att rida ut :D De e ju så fint väder också men samtidigt vill jag jobba henne lite på volten. Ajaa, vi får se hur det blir, skriver senare!

Inget stall idag
2010-05-19 / 19:24:16 / Allmänt

Tror att bella har smoothie idag, hehe tror... För hon brukar (oftast) ha henne på onsdagarna. Så ska snart kolla in på hennes blogg och se hur det gick. Har gått runt på stan idag och bara chillat me Melina och Kathalina i den härliga sommarvärmen och den underbart brännande solen. Skulle vart awsome att rida ut idag, men jag har varken tid eller ork eftersom att jag måste plugga! En liten nyhet bara...
har ju kollat runt lite på internet efter hästar i polen, och hittat en del jättefina som vi antagligen ska åka och titta på. Det är främst två försäljningsstall där vi i ena stallet antagligen ska kolla på ett 6-årigt sto, en 4-årig vallack, två 8-åriga valacker, en 5-årig valack och en 6-årig valack. på det andra stället ska vi kolla på en 3-årig hingst, ett 5-årigt och ett 6-årigt sto. Ska bli riktigt spännande eftersom att alla hästarna ser riktigt trevliga ut. Kan lägga in en bildpå någon av hästarna från vardera stället :)
 
Rascalino Welt
f. 28/2 2007 - Hingst
e: Rascalino u: Wildblume
"Har tre riktigt fina steg. Han kommer att blir en bra juniorhäst som kommer att kunna gå långt med sin ryttare då han, precis som sin far, lär sig snabbt och inte är rädd för något. En häst som älskar människor och älskar att bli ompysslad och omgiven av kärlek."

INGMAR L
Ingmar L - Valack
f. 03.01.2002
e: Donnerlord u: Ida I
"Går 130-140cm hoppning, bra för en junior. Starka hopp och bra teknik i sprången"

Så en liten titt bara på två av de ev hästarna. Den svarta längst upp är jag otroligt intresserad av. Dock är den så ung och dessutom hingst så jag vet inte alls hur det blir. En annan jag är intresserad av är också den här:

HAPPY RYTM
Happy Rytm
f. 2006 - Valack
e: Rytm u: Happy Star

"Inriden och Inhoppad och förberedes nu för att komma ut på hopptävlingar"


Hoppträningen 18/5
2010-05-18 / 20:46:59 / Träningar

Hoppningen gick sjukt bra idag, men varmt som satan vare för både häst och ryttare. Smoothie svättades bokstavligt i floder, jag med mer eller mindre. Men trots den torterande hettan så gick det så otroligt bra. Hoppade somsagt på hacket och hon gick gallant. Lyssnade otroligt bra, och var mjuk som en rutten banan. Haha tkr att mitt inlägg låter väldigt smart och fantasifullt idag. Tillbaka till där jag var... Hoppade riktigt fina språng och övade på lite korta svängar och liknande. Hoppade väl omkring 110-120 i slutändan utan några svårigheter. Dock stannade hon en gång eftersom att vi kom helt fel, och de fanns ingen chans för henne att hoppa av. Bortsätt från det så va allt super. Annelie, min tränare, tyckte att jag skulle börja hoppa henne på hack för hon gå mkt bättre på de, så antagligen så blir det så. Men nu måste jag plugga! Puss och hej, leverpastej!

Hoppträning senare
2010-05-18 / 11:35:06 / Min vardag

Ikväll är det hoppträning så då ska jag testa att rida henne me hack för att se hur hon går med det. Blir spännande men tar med min bettet för säkerhets skull, annars kommer jag väl avlida om hon skulle vara jobbigt. Innan hoppträningen ska jag först iväg till min vän olivia för att vi måste planera våran idrottslektion som vi ska ha imorn i skolan, suck. Helt otroligt att det bara är 14 skoldagar kvar! Sen är man lixom fri om man vill. Man får lixom göra mkt mer val i livet än man tidigare fått gjort. Iaf efter jag har varit hos olivia ska jag hjälpa bella när hon hoppar pommaq på volten :) sen blire träning. sjukt peppad är jag och ska försöka dra med mig bella upp till ridhuset. ajaa.. ska fortsätta med det jag håller på med nu i skolan, de sista måste göras, sen är helvetet över!

Jag älskar dig!
2010-05-17 / 21:48:15 / Smoothie<3


Jag älskar dig min vän, nu, då och alltid!
Ingen kommer någonsin att ha en sådan stor och unik plats i mitt hjärta som du har just nu och du kommer alltid att få behålla den. Du gör allt för mig och jag förstår inte att jag förtjänar det. Att vara med dig är som att vara i en dröm, en dröm som endast få får uppleva. Du är min ängel, och jag kommer älskar dig förevigt <3


Ibland är jag ond, riktigt ond!
2010-05-17 / 20:20:11 / Min vardag

Rubriken säger allt! Gjorde nyss en ganska kul sak, och jag förväntade mig faktiskt en liknande reaktion när jag berättade det för personen. Började med att anmäla mig själv till mälarhöjdens lokala LB, sen fick jag den smarta iden att bella också skulle tävla så utan hennes medvetande så anmälde jag henne till LC. Sen så var de ju kanske dax att berätta vad jag gjort för henne och hon reagerade faktikst som jag trodde att hon skulle. Bella hoppar ju nästan ALDRIG smoothie utan isåfall brukar jag behöva tvinga henne att göra det och då hoppar hon kanske 70 cm som högst. Så jag överraskade nog henne ganska regält när jag berättade vad hon skulle vara med om. Henne reaktion såg ut såhär:

yesyes, så den 29/5 drar jag och bells iväg till Mälarhöjden, men innan det kommer jag nog antagligen få höra lite mer protest av henne när hon ska hoppträna smoothie också nästa vecka, hahah fast det vet hon inte än (a)


leka!
2010-05-17 / 20:12:54 / Allmänt

Var nyss förbi stallet en snabbis. Bella hade ju smoothie idag så hon hade redan ridit men kände mig tvungen att åka dit ändå. Tog ut henne på volten och "lekte" lite med henne. Sprang runt lite och hon sprang efter, bugade henne lite, lät henne springa lite löst. Hoppade upp och travade lite utan nånting. Hon e så sööt min ponny.
Funderar på att bara planera in en lätt tävling :D Och bara testa att rida henne me hackamore på den tävlingen. Tänkte bara ta en lokal LC och LB, på typ mälarhöjden för att bara latja runt lite och ha kul, vad tkr ni om den iden. Sen tar jag hackamoret för att folk ska ha lite chans mot mig, HAHA :P
Imorn är det hoppträning igen. Har faktiskt inte tränat på ett bra tag. Senast var för flera veckor sen, kanske en månad? Men iaf, så blir det träning.
Träffade Bella en stund och hon meddelade mig att smoothie hade varit jättegullig och snäll idag, och hade inte bråkat alls. Det är bra eftersom att hon varit jättetjurig igår. Ponnyn med humörsvägningar?
Nu måste jag plugga SO så jag skriver inget mer just nu, men bjuder på en bild som min mamma fottade härom veckan. De va för övrig första gången hon fottade med en kamera ! HAHAHHA duktig hon är :)

visste ni...
2010-05-16 / 20:06:01 / Allmänt

... att jag inte bara äger en häst utan också två hundar. Ena hunden är en Coton de tulear hona som snart blir ett år, jag fick henne i födelsedagspresent(några dagar senare) den 27 september 2008. Hon heter Delilah :) Den andra hunden är en Eurasierhane som jag fick för ungefär 4 år sedan :) Han heter Oparturnaty Nox men vi kallar honom för simba bara för att jag tyckte att han såg ut som honom när jag var liten :)


En bild på Delilah som togs dagen jag fick henne.

Oparturnaty Nox "Simba"

ojojoj
2010-05-16 / 15:37:03 / Dagens Ridpass

Hoppsan... När jag kom till stallet så ändrades mina planer helt. Eller tjaaa.. De ändrades faktiskt redan när jag skrivit klart mitt inlägg. För jag ringde till Angelica och frågade henne om hon ville fotta mig och smoothie och det ville hon :) Så tog på mig lite fina kläder och gjorde smoothie lite fin. Dock var hon helt förjävlig och ignorerade mig TOTALT men bilderna blev bra ändå! :) Slänger in några nu






Love of my life, my soulmate
You're my best friend
Part of me like breathing
Now half of me is left <333


god morgon!
2010-05-16 / 11:21:46 / Min vardag

Godmorgon alla solstrålar! Jag kan nog inte säga att jag själv är en solstråle idag menmen... Ska försöka komma iväg till stallet snart och rida. Vi får se om det blir nån tävling nästa vecka. Det blir bara det om smoothie känns 100 och om jag rider ordentligt hela den här veckan. Så vi får faktiskt se. Jag skriver mer när jag kommer hem för de blir nog först att lulla runt lite på volten och sedan ta en liten uteritt. byebye !

Jag älskar dig <3


stygg flicka!
2010-05-16 / 04:26:52 / Min vardag

Rubriken säger väl allt! har varit en rinktigt snygg flicka, och har inte varit hos älsklingen på två dagar. Inte för att jag inte fått, utan för att jag istället valt att vara me kompisar. Imorn ska jag iaf till stallet! Saknar min bebis så otroligt och fattar inte att jag inte varit hos henne. Känns so  jag sviker henne när jag gör så :( Soooo... back to my normal life. Men de känns som om man måste välja lixom, vänner eller ponnyn. Ibland vill man det ena, ibland de andra och ibland båda, och då känns det som om man inte hinner med allt. Men imorn... eller idag kasnke jag ska säga eftersom att klockan är halv 5( en viss person ringde och väckte mig, suck...) så ska jag till stallet TIDIGT så att ja kan träffa vänner sen, och plugga, suck! de e så mkt nu, men de e typ sista intensiva veckan. Känns ganska tragiskt att vi faktiskt slutar snart, och att jag typ kommer flytta till en annan del av sverige. Visserligen är det inte så lågnt bort men jag tror ändå att jag kommer sakna sthlm. Lixom folket, omgivningen, storstaden, förorten(inte landet) men lixom livet i en huvudstad. Men jag vet att det här valet är nyttigt för mig och att allt kommer att lösa sig i slutändan... ska försöka sova i några timmar till nu för att sedan bege mig ut till stallet. Bye!<3

Dagens ridpass
2010-05-13 / 18:38:18 / Dagens Ridpass

Åkte till stallet och red smoothie idag och hon var faktiskt riktigt fin. Hennes ben är fortfarande lite knöliga men veterinären har ju sagt att jag ska rida henne normalt. Red me barbackagjord och hackamore och hon lyssnade ganska bra men blev lite pigg ibland men fin ändå. Tricktränade henne lite, och hon har blivit lite bättre på att buga nu :) hahah hon höll nästan på att lägga sig ner idag, men ångrade sig i sista sekund. Hahah hon har blivit mkt mammigare på senaste tiden och sånt, söööt. Nu ska jag snart till min syster, för jag ska sova där :D Det var faktiskt fett längesen, och jag tror att jag kommer göra det mer och mer nu. Sen ska jag ut och träffa bästa Emma, som inte bor långt ifrån, så får vi se vad vi hittar på. Imorn blire stall igen, och sen på kvällen så ska jag till Åkersberga på FEST! <3

Förlåt igen...
2010-05-13 / 09:06:48 / Min vardag

Jag har inte skrivit så mkt men jag har mina skäl. Efter tävlingen i Söndags så hade smoothie varit svullen och inte alls fräsch så jag har låtat henne vila nu några dagar för att hon ska få upp humöret igen. Känner att vi har stressat oss fram lite för fort och det är bättre att ta skynda långsamt istället. Visst hon är en jätteduktig häst men man kan inte pressa henne bara för det. Så nu ska hon få ta de lite lugnt till sommarlovet och jag tror att vi ska ut på en liten lokal tävling bara för att hon ska få ha lite kul, sen ska jag till polen och hanna ska ta hand om henne, så dom kanske ska ut och tävla lite. Ska äta fruckost och sen åka till stallet, skriver senare.

Division I omg III/Finalen - Roslagens Rid och KörKlubb
2010-05-09 / 20:06:42 / Tävlingar

Tävlingen idag var både bra och dålig faktikst. Från min sida så vad det lite sämmre, men ponnyn var jätteduktig. Klantade mig på flera ställen och fegade väldigt mkt, fyy mig! Så tog tillbaka så jävla mkt hela tiden och störde henne.
LA(förklassen):
På framhoppningen var hon lite småjobbig och lyfte inte alls på benen men de blev bättre mot slutet. Inne på banan var hon fin men hon slarvrev trean och jag höll henne för länge på feman. Har verkligen problem me dessa jäkla räcken. Hittar inget avstånd alls vilket slutar med att jag bangar lite, och börjar backa av henne mot hindret och släpper alldeles för sent. Vart lite småsur, mest på mig själv eftersom att jag vet att jag kan så mkt bättre. Fick alltså 8fel på hinder.

LA(laget):
Hon var lite bättre på framhoppning dock var det återigen mitt fel! Håller henne för länge så att hon verkligen får kämpa sig över. Måste lägga av med det! Lisa blev iaf utesluten, synd! Och ilona rev ett hinder för Ilka drog iväg lite. Sen Var det min tur och jag klantade mig återigen på dessa JÄVLA räcken! Så jag rev två st. Gud så sur jag vart! JAg bara försörde för henne hela tiden när hon skulle kommit rätt! Men jaja, vi tar det nästa gång. Får träna lite tills dess så att jag inte bangar ut för mkt. Men Bella red med fyra fel och laget slutade med 16 fel men kom trots allt på en tredjeplats. Sen fick vi vänta en stund för att veta det slutgiltiga resultatet för alla omgångar och vi slutade faktiskt på tredje plats i ponnyallsvenskan! Sjukt kul faktiskt! Turen har iaf varit med oss!

Nu ska smoothie få ta det lite smålugnt i några veckor, dock är det fälttävlan i helgen men efter, och sen är det bara RS cupen som går i LA och MSVB, sen tar hanna henne över sommaren och kanske åker på lite tävlingar :) Ganska lyckad dag, men jag kunde presterat bättre!
Bilder kommer när jag får tag på Angelica :D


Tidiga mornar, långa dagar...
2010-05-09 / 06:58:02 / Tävlingar

... det är sådant som vi tävlingsryttare får leva med, men som sagt, VI ÄLSKAR´T! Så nu om typ 30 min åker jag och pappa iväg till stallet så ska jag försöka men att hinna knoppa också. Tänkte inte göra det först men blev fett pepp när jag såg Pontus Lidsells knoppkurs. Så då fick jag helt plötsligt en stor lust att knoppa, så jag gör det :) Inte så fint väder idag, men vad gör det? Det kommer att gå så bra ändå! Jag bara känner det! Och går det bra, så får vi ett lag i Eliten nästa år, såklart att man är med i det då! Klasserna idag är alltså LA och LA. Där första LA, som är förklassen är en A:0 som innebär att man endast rider grundomgången, men den är på tid. Den andra LA är en A:1 som innebär att alla lag först rider första omgången. De lag som har 0 fel(ett poäng räknas automatiskt bort) får gå vidare till en omhoppning som då resulterar det resultat som blir. förstår ni? Borde igentligen inte slösa bort min tid här vid datorn, men kände mig verkligen tvungen att skriva. Så nu borde ni vara glada, för nästa update kommer senare ikväll när vi kommer hem :) pusspåalla!


ångest!
2010-05-08 / 17:32:08 / Min vardag

Nu börjar jag få lite ångest igen, precis som förra veckan! tror faktiskt att det är över att bella inte ska me imorn heller, och jag känner mig så lugn och ostressad när hon är med. Dock gick de väldigt bra förra gången utan henne men hon och jag brukar alltid vara så effektiva tsm. Hahhah bella, vrf gör du såhär mot mig! :P Men iaf... kom på att jag inte packade nått idag så får vara lite duktig imorn medans pappa är och hämtar ello eftersom att hon och grom ska åka me oss :P så de blir att agera snabbt imorn, och fixa allt i megafart, men jag brukar ju vara lite smått duktig på att sega så vi får se hur det blir. Och jag vill inte stressa heller eftersom att jag typ har fått magkatarr så jag får ont i magen så fort jag stressar upp mig eller blir nervös, inte så skönt. Iaf, imorn bär det av mot Roslagen och det kommer gå bra, MED ELLER UTAN BÈLLA!!! hahha nej men Angelica följer med istället, så det blir nog bra det med.
bjuder på en bild från förra årets final i roslagen :)


Dagens ridpass
2010-05-08 / 16:58:09 / Dagens Ridpass

Dagens ridpass såg bra ut :) Började med att jag kom till stallet och gick och hämtade min häst. Körde lite bugningar i hagen, håller på att lära henne det, och tog sedan in henne. Sen frågade Bella om jag kunde mocka så jag släppte ut ponnyn i sjukhagen och mockade willes och hadars box och sen tog jag in henne igen och började fixa henne. Hon är lite svullen på höger fram, men anne säger att det är p.g.a hennes mugg så jag ska bara rida på som vanligt eftersom att hon inte visar något. Så jag tog upp henne till ridhuset och lullade runt lite där. Körde lite övergångar och tempoökningar och hon var fakiskt riktigt fin! Red ner sen igen i spöregnet, fixade henne och satte på henne back on track som hon får ha på sig under natten :) Imorn äre finalen, pepp! Det kommer säkert gå jättebra för oss. Nu måste jag plugga så vi får väl höras senare eller imorn, ciao ;)

stallet nu!
2010-05-08 / 10:10:25 / Min vardag

Nu åker jag iväg till stallet, skriver senare när jag kommer hem! puss :)

Morgonpigg!
2010-05-08 / 09:18:15 / Min vardag

vaknade för ett tag sen, typ 07.30 och sitter nu vid datorn och slappar. Det finns både possitiva och negativa saker med att vara morgonpigg.
Possitiva:
Man hinner med mera
Dagen känns inte lika kort
Bra om man ska till stallet tidigt
Negativa:
Man gör ändå inget på morgonen
Man har tråkigt
Det finns ingen att prata med eftersom att ALLA sover!

Yes! Så är det! Men iaf så ska jag snart försöka komma iväg till stallet för jag ska ju först rida smoothie sen ska jag tvätta henne. Kanske lite kallt ute men jag tror att hon klarar sig :) Åhh nu började jag sakna min ponny lite, fasst jag var hos henne igår. Menmen,,, så kan det bli ibland! Imorn är det iaf finalen i ponnyallsvenskan DIV I och nu har vi bestämmt för att kalla in lite förstärkning så vi får hoppas att det kommer att gå bra :) vilket det säkert gör! Alltså blir det ca 8-9 equipage som ska dig. Dessa equipage är:
Veronica Simberg & Smoothie E
Elinor Almer & Grom
Ilona Leskinen & Norrhaga Ilka
Lisa Carlsson & My Limbo
Isabella Noren & Peperoni
Nell Sigemo Perland & Black Jack
Lovisa Wickholm & Zeus
Olivia Wennersten & Banjo
Linnea Andersson & Daritsa
och ev.
Emma Sandberg & Highlander
(De som är markerade med tjock text är våran förstärkning!)


ridning på ridbanan
2010-05-07 / 18:56:20 / Min vardag

Kom till stallet idag och hjälpte bella som verkade ganska stressad. Hjälpte henne att mocka nellies box och sen gick vi upp till hässlingby för att ta in hästarna där. Sen gick vi ner igen och först satt vi bara, och gjorde typ ingenting i sadelkammaren tills jag helt enkelt var tvungen att ta mig i skinnet och gå och fixa i ordning smoothie. Skrittade ut en stund först och började jag jobba lite lätt på utevolten. Tränade lite halter och typ ögningar och minskningar i gallopp och hon var riktigt fin, lite småseg bara :P

Smoothie har slutat äta sitt hö, vet inte vad det är, men hon äter bara inte upp det. Så idag åkte jag till foderboden och köpte lucern så att hon får i sig det hon behöver. Och lixom det är inte lite hon lämnar utan det är faktiskt ganska mkt. Lite orolig är man ju, men får kolla och se hur det blir lixom. Nu ska jag typ se på tv och bara chilla för imorn väntar PLUGG -.-'

det går inte bra!
2010-05-07 / 07:40:37 / Min vardag

De går inte så bra för mig längre med bloggandet... Har nästan inte tid och orkar aldrig skriva typ en hel uppsats varje dag, nej men ni förstår vad jag menar. Ska till skolan nu och vi har ju bara tre lektioner, sen har jag prov i NO... Suck! att det ska vara så mkt nu i slutet. Ligger efter i nästan allting! Ska göra No-prov, So-prov, Hk-inlämning, Sv-inlämnin sen tillkommer ju sakerna som står på vårat prov/läxschema. I helgen blir det att plugga. Har bestämmt att jag vill få klart sv, och hk så att jag slipper dom! Men nu måste jag rusa, skolan väntar. Efter skolan ska smoothie få sig en omgång på ridanan :) och så på lördag ska hon bli dränkt, hahah neej hon ska få sig ett bad, för hon är jäääädrans dammig. Hejdå! <3

PROBLEM!
2010-05-06 / 17:58:12 / Träningar

STRUL, STRUL, STRUL! De har hänt lite saker inom familjen, personliga saker! Så nu måste jag försöka komma på hurfan jag ska komma till tävlingen på söndag!? Mamma vågar inte köra släp så jag har lixom NO idea! känner verkligen att jag börjar få panik för det är typ bara några dagar kvar, så måste hitta skjuts snart! Nån som har plats för min ponny? Skulle vara riktigt tacksam, annars blire nog ingen final för mig :( Eller har ni nån annan ide? FIXAT!
och bara för att jag inte vet vad jag ska göra så slänger jag in lite bilder från fälttävlansträningen igår som för övrigt gick SUPER!

Fälttävlansträning idag igen! :)
2010-05-05 / 12:14:46 / Min vardag

Sitter i skolan och har precis haft två nationella prov i NO. Skitjobbigt var det för det första var två timmar och sen hade vi typ 30 min rast sen hade vi ett till prov i 30 min. Men skönt att det är klart. Nu väntar bara ett sista nationella nästa vecka sen är alla nationella slutklarade! YES! Hhahaha dock har jag So-prov imorn och No-prov på fredag -.-' Men iaf, så är det fälttävlansträning idag och angelica och bella ska med och fota :) Så jag slänger säkert upp bilder imorn tror jag, för måste verkligen plugga när jag kommer hem! Men jag hoppas att det kommer gå bättre idag, och jag är tacksam att bella räddade mig igår och red smoothie åt mig eftersom att jag mådde dåligt och var tvungen att läsa ALLA sammanfattningar i hela kemiboken -.-' Men iaf....
Skriver senare när jag kommer hem om hur det gick, så vi hörs då! bye ;)

Älskar mitt lag!
2010-05-04 / 17:52:55 / Min vardag


lovelovelove <3333

Skulle igentligen till stallet idag men har varken ork eller tid. Har nationella i No imorn så måste läsa ALLA sammanfattningar i den jävla kemiboken, KUL! Vet inte vad det är med mig idag, men har ont i magen, huvudet och mår konstigt. Lixom inte illa, men lite konstigt. Ska försöka sova en timme och sedan plugga som en idiot. Tror ändå att jag kommer få IG, eftersom att NO är mitt sämsta ämne och när jag kollade på förra årets nationella så fattade jag verkligen ingenting. Hoppas det blir mkt lättare i år! Vill iaf få G eller G- :) Nu ska jag vila, sen väntar mitt favoritämna på mig, sajk! BYE <3


Slänger in några bilder från edsbro
2010-05-03 / 21:29:54 / Allmänt

Fick några bilder av Pernilla Krånghed på mig och Smoothie från Edsbro :)




Tack pillan! Bilderna var jättefina! :)<3


En bild på laget
2010-05-03 / 07:33:50 / Tävlingar

Här kommer en bild på laget efter prisutdelningen

från vänster: Ilona & Ilka, Emma & Highlander, Jag & Smoothie och Lisa & My Limbo.
Sen såklart världens bästa lagledare Pelle och Lenta!


Division I omg II - Edsbro
2010-05-02 / 18:14:02 / Tävlingar

Vart ska man igentligen börja, ponnyn var som vanligt lite jobbig att lasta, men kom in tillslut och vi åkte iväg till Edsbro. Kom dit och kollade först på några c-ponnyer och tog sedan ut ponnyn för att fixa och rida fram. Trodde hon skulle vara seg efter denna intensiva vecka, men man skulle nog kunna tro att hon stått i flera dagar för pigg var hon! Framhoppningen gick super och hon kom klockrent på varje språng. Inne på banan var hon helt AMAZING, alla språng var helt klockrena och hon var inte i ett enda hinder! Omhoppningen satsade jag lite och hon skuttade som hon aldrig gjort och det hela resulterade en 2:a plats!
Sedan hade vi lagmöte och vi samlades för att få reda på vilka som skulle rida i laget. I mitt lag red såklart Jag hahha sen Emma med Highlander, Ilona med Ilka och Lisa med My Limbo och i det andra laget red Alice med rocket, Johanna med (????), Ello med grom och Hanna med Banjo. Iaf så i vårat lag så startade Lisa först och fick en felfri runda, sen ilona gick det jättebra för men ilka blev stark så hon rev ett hinder. Emma rev också ett hinder så fick lite smått press på mig. På framhoppningen var hon lika super som innan. Hade redan bestämmt mig för att jag skulle komma runt felfritt och så blev det ju också. Hon var sjukt fin, och de här två rundorna har nog varit de bästa i hela mitt liv, och smoothies med. Laget slutade iaf på en 3:e plats och vi alla var grymt nöjda!
Slänger in filmer och bilder lite senare, så håll ut! ;)

Nu ska jag iväg!
2010-05-02 / 07:18:01 / Min vardag

Yes, ska snart åka iväg till stallet och fixa ponnyn och sedan åka till edsbro. Hoppas bara hon går in i transporten! Att hon ska vara så jobbig ibland! Men jag har lite smått ångest över att bella inte kommer vara med mig, eftersom att hon nästan alltid är det. Känns lixom lite scarry att bara åka dit med pappa eftersom att det alltid varit jag och bella som fixat allt typ som sadla, lasta, brodda helt själva. Men det ska nog gå bra... hoppas jag! Sen så brukar ju bella alltid fotta! Men får väl försöka hitta nån annan som gör det, för pappa ska ju filma. Nej nu måste jag rusa ser jag! skriver när jag kommer hem, och vi får helt enkelt hoppas på att det går bra för laget!

Tävling hela helgen
2010-05-01 / 17:46:50 / Tävlingar

Förlåt för lite dålig uppdatering men jag har haft väldigt mkt den här veckan så tiden har helt enkelt inte räckt till. Kom hem för ett tag sen från stallet eftersom att jag varit och tävlat dressyr idag. Gick ganska bra faktiskt men domaren gillade inte smoothie :( Menmen, bättre lycka nästa gång hoppas jag. Imorn är det edsbro som gäller. Det är ju allsvenskan div I omg II den här gången så jag hoppas att det går bra för vårat lag den här gången med :) Sen så nästa vecka är det finalen som går på porslagens rid och körklubb, så dit måste man ju också! Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer, eftersom att jag igentligen vill sova. Är faktiskt lite nervös inför imorn, vet inte varf´ör men det är ju första utomhus, men de kommer säkert gå bra, så jag oroar mig säkert i onödan. Juste, smoothie har blivit helt förjävlig att lasta och nu kan de ibland ta upp till 30 minuter att få henne att gå in i transporten från tävlingen. Skitkonstigt eftersom att hon oftast bara går in hemma. Men det är väl bara att träna, för huvudsaken är ju att hon tillslut går inte. Annars så får jag väl be elin lasta henne, det funkar alltid ;) Slänger in bilder senare från dressyren idag och bjuder på en bild från edsbro som togs förra året.

jätteful bild men jag bjuder ändå på den


RSS 2.0