Hovslagare på G
2011-08-15 / 10:56:18 / Allmänt

Hästarna ska ivög och skos idag, så de blir ingen ridning idag :) Men i lördags så hoppade vi uppe i ridhuset och de gick rätt så bra. Smoothie kändes det lite ovant med eftersom att jag inte hoppat ponny på ett tag, hade svårt att se avstång osv. Men med boogie så gick det rätt så bra. Flög inte överdrivet mycket heller :)

hinner inte skriva så långt idag för jag måste plugga och så kommer en person till mig också :)


virgio pijano
2011-08-12 / 21:11:24 / Dagens Ridpass

Somsagt, ändrade planer... igen?
Emma messade mig och frågade om jag ville rida pijano, sure så jag åkte dit kl.10. Red lite markarbete på volten och han var verkligen jättefin! Måste säga att det är en riktigt svår häst, som har sitt humör. Avslutade med ett litet språng, som också vart bra. Skrittade av med emma, då tog jag smoothie. Sen skjutsade jag upp emma till bussen och åkte tillbaka till stallet igen. Tog in och fixade men smoothie och slängde på dressyrsadeln. Ut på volten och jobba lite där. Hon var jättefin! Men hon blir lite stretig i skritten. Tror för att det är att hon tror att hon får avsluta då så då tar hon upp huvet, men icke sa nicke. Jobbade under sig fint och avslutade med ett språng på lilla hindret. Sen sa mitt huve att de va för mkt sol ute så de ville såklart straffa mig. Frågade om hanna ville ta boogie så jag kunde åka hem och vila, och så blev det.

Men imorn så har jag tre hästar att rida. Pijano ska först ridas ut, barbacka. Wish me gooooooood luck ;) Sen ska smoothie och boogie upp till ridhuset och hoppa. Får hjälp av hanna så tar upp båda samtigt och hon skrittar på den som jag inte hoppar :) Ska försöka få me kameran så ni för en gångs skull får lite bilder också för bloggen börjar se svartvit ut av all text som skrivs hela tiden. Nu ska jag fortsätta plugga och sen blir det utgång :)

ändrade planer
2011-08-12 / 00:24:09 / Dagens Ridpass

de blev lite ändrade planer... as usual...
Anko kom inte ut och fottade idag så jag tog upp boogie till ridhuset och red igenom henne där. Hon var så sjukt fin, jag satt nästan och log hela ridpasset. Massa creds till Hanna som har jobbat massa me henne under lovet!
När jag kom ner till stallet igen så kom hanna och frågde om jag ville rida ut, sure lixom. Dock skulle hon hålla lektion för lisa först så jag passade på tt kila iväg till vh och köpa pizza. Sen fixade vi hästarna och red iväg. Smoothie var också riktigt jävla fin, mjuk som en banan och pigg. Blev lite dragkamp, men vi redde ut det sen. När vi kom tillbaka stod ett hinder på volten så jag var bara tvungen att ta några språng på de. Vart inte högt alls, kanske 70cm.
Imorn blir det iaf dressyrsadeln och ett riktigt dressyrpass för damen. Boogie ska nog få komma ut i skogen igen och så kör vi ungefär varannan dag ett tag. Lovet börjar ta slut, hahhaha men tur för mig att jag får längre lov än er suckers ;) för jag ska nämligen till Spanien den 18:e, och börjar skolan först den 29:e ;)
dax att sova nu, uppdaterar imorn!

En längtan så stor
2011-08-11 / 10:56:35 / Min vardag

Idag är en sån här dag när jag bara vaknar upp och inser att jag bara vill slänga på mig alla ridgrejer och ta moppen ut till stallet. Självklart kan jag inte de då jag måste plugga först. Men ska ändå smita iväg om någon timme för då kommer jag säkert inte kunna hålla mig längre. Att ha en sådan här paus från hästar får en verkligen att inse varför man från början ville börja hålla på med dom. Man fäster sig så otroligt och det blir svårt att kunna vänja sig av med dom sedan. Att sluta rida för mig är som att försöka sluta röka för andra människor. Visst det går, men det tar sin tid och de ligger alltid kvar, en längtan som bara vill dra dig tillbaka.
Nu låter det som om jag hade planer att sluta rida, men icke sa nicka, något sådant skulle aldrig falla mig i tanken. Jag är en hästnörd och förblir en sådan.
Neeej, plugget får vänta. Slänger mig i duschen nu och drar ut till mina flickor sen!


Hemma i sverige
2011-08-11 / 00:42:31 / Min vardag

Nu är jag hemma i Sverige igen, eller igentligen har jag ju vart de några timmar nu...
Men direkt när vi åkt av båten så styrde vi bilen mot stallet, och påvägen passade vi på att köpa lite pizza också.
De va skönt att se min fina hästar idag och att rida dom var hur mysigt som helst!! Dock fick ju ridningen vänta någon timme så det började åska, blixtra och öööööösa ner med regn. Men med lite Yatsy i sadelkammaren med tjejerna så gick tiden fort. Red först ut på boogie med hanna på diesel. Red bort mot gravfältet och galopperade lite. Det märks verkligen att hon lagt på sig en hel del muskler i bakpartiet för hon trampade under sig rejält. Sen tog jag upp Smoothie till ridhuset och lallade bara runt lite där. Hon var också väldigt fin, men lite pigg :) Kändes så stört liten att rida då jag bara ridit storhästar i polen, menmen. Min lilla pärla skötte sig fint. Imorn kommer Anko till stallet och fottar så då tänkte jag vara me lite. Dressyrsadeln ska på, för de va ett bra tag sen den användes!! Den börjar bli sammig av att bara hänga. Boogie ska jag jobba lite på volten sen också för att känna lite på henne.

BTW så har vi fått ny stallägare i stallet! Grattis till Anne, Lenta, Hanna och Lisa som redan nu börjat fixa och trixa omkring för att de ska bli så mkt ordning som möjligt. Redan efter dessa få dagar så visar det resultat!

De får bli en gammal bild på Smoothie och mig när vi var och tävlade i heby!

Boogies Bror
2011-08-08 / 12:18:49 / Min vardag

Nu åker jag åter igen iväg och rider. Denna gången för sista gången i polen iår. För imorn åker jag nämligen hem. Hästen jag ska rida igår är ingen mindre än boogies halvbror, dom har samma pappa. Riktigt fin häst som liknar boogie till utseendet. Dock är inte datorn riktigt på min sida idag så jag får slänga in bilder när jag kommer hem till svergie istället.
Saknar mina pärlor där hemma, och ska bli jättekul att få träffa dom igen. BTW, så måste jag gratta Hanna, som i lördags var i Tierp och tävlade med smoothie. Dom kom 6:a i LA och lyckades få med sig en vinst i MSVB! STORT Grattis! :)
Boogie har btw också gått bra har jag hört, då dom var i skåne i ca 1,5 vecka och tävlade. Av 5 starter så var 4 av starterna i 120cm felfria, och starten i 125cm fick hon 4 fel i. Så jag är jättestolt över min "lilla" flicka.
Annars har jag haft lite fullt upp med att spendera sista tiden i polen, genom att ha så kul som möjligt. Åkt runt här och där, plockat svamp(där vi lyckades gå vilse i 2h) haft öl/nestea- krig, där jag kan säga att jag va vääääääääldigt kladdig efter. Vi har helt enkelt gjort massa saker som kommer vara svåra att glömma :) Men nu känns det som om de faktiskt är dax att komma hem igen, även fast jag gärna skulle stanna längre här, men skolan kallar, och hästarna kan jag inte vara utan hur länge som helst :)
Skriver mer när jag kommer tillbaka ikväll om hur det gick me ridningen.

"Shoppat" loss!
2011-08-04 / 14:27:50 / Prylar

hahhaha på sätt och vis har jag faktiskt shoppat, fast ändå inte. Vi köpte ju en sadel till boogie förra sommaren, här från polen som visade sig inte passa sedan. Åkte bort till affären och frågade om vi kunde göra något sorts byte och jag fick välja vad jag ville tills det nådde ett visst pris, jag kan säga att det blev en heeeeeeel del grejer, och jag har fortfarande inte kommit upp i priset som jag skulle få byta för, hehehehe....

Fick iaf med mig:
1 par ridskor
1 par chaps
3 par ridhandskar
1 träns
1 bett
5 par strumper
2 ridbyxor
2 tröjor
1 täcke
1 par veredus carbon gel skydd
1 par rundsporrar
1 par vanliga sporrar
x-antal borstar
2 schabrak med matchande luvor
4-pack vita lindor
1 sadelgjord
1 stövelväska
2 grimmor.

Tror att det var allt och jag kan säga att hälften av sakerna vet jag knappt vad jag ska göra med. Så de blir väl att kanske sälja lite gamla saker och byta ut som de nya :) Jag har inte jättestor lust att fotta allt just nu, eller jo fota skulle jag kunna, men jag orkar inte lägga in allt på bloggen så de får de bli när jag kommer hem. :)

Ridit!
2011-08-01 / 19:16:02 / Min vardag

Idag har jag faktiskt varit och ridit igen, denna gången hos snubben som red in boogie. Han har alltid ett helt gäng med unghästar tillsalu och idag fick jag rida två av dom. Den första, ett sto som var 4 år, fux passade mig intte alls. Den va seg, drog ner huvet hela tiden(?), lyssnade inte alls för skänkeln. Nej urschh fyyy! En sån häst ger mig nervsammanbrott! Red den inte länge alls då jag inte stod ut längre. Gick och hämtade nästa, ett sto, 5år, brun. Minns ni Saravela som jag provred förra sommaren, en exakt kopia fast i något yngre format. Dock var den väldigt grön i sin utbildning, och en sådan häst orkar jag inte riktigt med igen. Ska de va en femåring så jag den vara något bra utbildad som borken jag red härom dagen var.

Annars så kollade vi även på boogies halvbror. Herregud, den hästen vill jag ha! Iaf när jag bara tittar på den. De va en tjej som red honom idag, och han flängde runt lite överallt, bockade, studsade.... men hoppar gör han som en studsboll. På fredag är det bestämt att jag ska rida han, så vi får se hur det går då. Imorn ska jag och rida borken igen och äta middag med min och uppfödarens familj. Treeeeevligt. Bilder kommer senare!

RSS 2.0