Bilder från fälttävlansträningen
2010-04-29 / 20:19:44 / Träningar





ojj, sånt kan ju också hända :P



De får duga me dom sålänge, för annars blir det lite för mkt :P
Nu åskar det och jag kan erkänna att jag är LIVRÄDD! Hatar åska, de gör jag verkligen!

bilder från lagträningen
2010-04-29 / 11:31:11 / Träningar

Nu har jag äntligen fått bilderna från lagträningen så jag slänger in dom här :)



De va de flesta bilderna från träningen :) snart slänger jag upp trån fälttävlansträningen också, både film och bilder :)

Fälttävlansträningen
2010-04-29 / 07:48:52 / Träningar

Jag kan inte säga att det gick dåligt, inte heller att det gick superbra. Så måste nog säga att träningen var ok. Hon var lite bråkig och ville inte riktigt lyssna, men vad ska man begära ute på fälten. Hon var ganska tittig också, men de gick över efter en stund, så då gick det mkt bättre. Ska försöka få angelica att skicka bilderna snart så att jag kan lägga in dom :) Nästa fälttävlansträning är på onsdag, hoppas det går bättre då!

Fälttävlans träning!
2010-04-28 / 12:44:07 / Min vardag

Yes! Idag gäller det alltså! Kommer bli sjukt kul och jag kommer träna med Emma, Nell och Ello.
Just nu sitter jag i skolan, och har min näst sista lektion före Idrotten. På idrotten blir det simning sen kommer mamma och hämtar mig i farsta och köper mat åt mig, sen åker jag till stallet och fixar :) Nice ska det bli! skriver senare men bjuder på några bilder först.


Nya besökare!
2010-04-28 / 10:29:21 / Min vardag

Ser att min statisktik har höjts lite och jag hoppas att ni som kollar kom hit för att stanna :) Vill ni veta något specifikt om mig som ni kanske inte vet, så var inte rädda att fråga. Svarar på alla frågor vare sig det är om något privat utanför stallet eller en stall/hästsak. Men ni är iaf väldigt välkommna till min och Smoothies blogg!
Kommentera gärna vad ni tycker att jag ska skriva om också, vad ni har för önskemål och sådanna saker :)

(Nu har sen sänkts eftersom att klockan bara är halv 11)

Film från lagträningen(del2)
2010-04-27 / 10:14:33 / Träningar

Här kommer en till film från lagträningen :)


Ledig fram till lunch
2010-04-27 / 08:22:35 / Min vardag

Juste, glömde att berätta att jag är ledig från skolan fram till lunch :) ganska skönt faktsikt. Så snart, om typ 40 min ska jag ta moppen till solariumet och sola en snabbis för att sedan åka hem, duscha, fixa mig och dra till skolan :) Bara två(onödiga) lektioner idag :) So och klasstimme. Sen så har ju Bella smoothie idag så dom ska typ bara ta det lite lugnt :) måste peppa min häst med mer havre fram till helgen annars kommer hon typ dö. Nej men det kommer att gå super :) Vet inte vad jag ska göra nu, borde igentligen göra HK, MY8 eller svenska, så jag kanske borde fixa svenskan en snabbis bara :) vetni vad, nu ska jag vara duktig så jag gör det. bye!
(Bilder från hoppträningen kommer senare idag!)

Smoothie<3
2010-04-27 / 07:35:47 / Smoothie<3

Bjuder på en bild på smoothie från igår :)

Världens finaste <3


lagträningen
2010-04-26 / 21:59:49 / Träningar

träningen gick verkligen SUPER! sjukt kul var det också. Smoothie var dock vääääldigt CRAZY i början och bara sprang, sprang och sprang, men sen blev hon riktigt fin faktiskt. Hoppade en bana på kanske 1m-110cm och det gick hur bra som hellst! Sjukt peppad iför onsdag och sen inför tävlingen på söndag, för det kommer att gå så sjukt bra! Sen kan man ju säga annat om när vi skulle lasta hem henne. HA-HA! Hon bara stängde av och lyssnade inte alls! Blev så otroligt sur, men efter ca 20min så gick hon in. Slänger in en dålig film på den första låga rundan :)


P U S S O C H K R A M <3


Träning med laget!
2010-04-26 / 16:37:09 / Träningar

Äntligen! är så sjukt jävla peppad att det inte är sant. Idag kl 18.30 har jag hoppträning med laget, eller iaf halva laget :P Ska bli sjukt kul att träffa dom igen :) Men jag har lite brådis, för jag måste äta och sedan ska jag iväg direkt till stallet, borsta och fixa pollen och sen åka :) skriver ikväll, puss!

Dagens ridpass
2010-04-25 / 21:55:43 / Min vardag

Va ju i stallet idag och började med att rida runt lite på volten med hackamoret. Hon var ganska fin, dock lite pigg och tittig i början. Men sen mjuknade hon och längde på steget. Så när jag tyckte att hon gick bra så red jag ut en runda, och hon blev onödigt rädd för en liten snöhög, så då bråkade hon lite. Men satt av, backade förbi eftersom hon och ville gå förbi normalt. Satt upp igen och red vidare. Lät henne sträcka ut på ängarna, vilket hon tyckte var riktigt skönt. Pysslade lite me henne sen efter och åkte sedan hem. Nu sitter jag här hemma och har fortfarande inte gjort det jag borde. hehe! Skulle ha gjort både en idtrossuppgift och pluggat NO men orkade inte. Var så trött att jag somna vid sex nu på kvällen och sen blev jag upptvingad kl åtta igen. Imorn är det lagträning utomhus, är sjukt peppad :) Kommer bli kul att få träffa folket från laget igen, och det blir en bra förberedelse inför andra omgången på edsbro på söndag som går i LB :) De kommer nog gå bra för oss tror jag, och dessutom är det första utetävlingen för i år! Ska läsa no nu, skriver imorn! och lägger även in bilder som bella kommer fotta!

dressyr
2010-04-25 / 21:15:19 / Min vardag

Jag måste ha fått en knäpp i huvet tror jag, seriöst! Vet inte vrf men jag tror att efter sommarlovet så ska jag lägga hoppningen lite åt sidan och satsa på dressyr. Komma ut på massa dressyrtävlingar, iaf till LA och kanske vara med i nån av divisionerna. Skulle faktiskt vara kul! :) Förut hatade jag verklige dressyr men nu, jaa... Nu tkr jag att det faktiskt är riktigt kul, och coolt... när det går bra iaf. Ska bara försöka tjata till mig en dressyrsadel och hitte en bra dressyrtränare så blir nog allt bra :) bjuder på några bilder på min förra häst som är dressyrhäst nu:)


Brave Heart och Jesicca Lee Eriksson

Bjuder på en bild från Braves och min tid tsm, som hoppekipage då;)


stallet snart
2010-04-25 / 12:32:18 / Allmänt

Ska snart försöka komma iväg till stallet. Ska typ rida lite på volten tror jag och sen kanske ut en stund. Väldigt fint väder idag faktiskt. Smoothie gick jättefint igår dock lite trippig ibland, men ändå. Red igenom dressyrprogrammet och det gick ganska bra, men måste fortsätta träna. De e ju knapt en vecka kvar! Den här veckand kommer att vara helt fullpackad vilket betyder att smoothie kommer få ta de lugnt de dagarna hon "har ledigt".
Veckan ser ut såhär:
Måndag: Lagträning- hoppning
Tisdag: skritta ut, Bella?
Onsdag: Fälttävlansträning Runsten
Torsdag: skritta ut, Bella?
Fredag: uteritt
Lördag: Dressyrtävling Mälarhöjden
Söndag Lagtävling Edsbro

Intensiv vecka men smoothie fixar det :) Nemas problemas lixom. Nu måste jag klä om annars kommer jag aldrig iväg! hör av mig senare bye!


På bilden: Bella, Pommaq och Jag.


hästskötare
2010-04-24 / 08:47:17 / Min vardag

Godmorgon alla! Snart ska jag och Melina iväg till skutan för att kolla på när Bella och Angelica täclar klubbtävling. Jag ska alltså agera hästskötare vilket jag inte så ofta brukar göra :P brukar vara tvärtom att bella är hästskötaren. Har sovit ca fyra timmar och är lite trött, men jag överlever. Har en hel del planer idag som jag inte alls är så säker på att jag hinner med, men ska iaf försöka. Först blir det som sagt skutan, sen åker jag och melina till stallet för att jag ska rida smoothie. Sen så ska jag och melina och träna på sats och direkt efter så ska vi sola. Sen kommer Kathalina och då ska vi umgås lite me henne :)
Dagens ridpass blir att träna mkt på dressyrprogrammet som jag för övrigt inte alls kan, så det blir att träna, träna och träna! Uppdaterar lite senare, så glöm inte att titta in igen. Ciao!
Har jag dig, har jag allt! <3


Hemma hos melli
2010-04-23 / 13:05:19 / Min vardag

sitter hemma hos min bästis melina just nu och väntar på att hon ska packa klart. Hon ska ju sova hos mig :) och lite senare så ska vi gå och träna på sats. Var ett bra tag sen jag jgorde det, typ... innan sportlovet? så jag känner verkligen att det behövs. sen ikväll ska vi träffa en eller två personer, nicenice! Får se om jag hinner till stallet idag eftersom att melina är seg, plus att vi måste plugga idag! ska skicka in en trippellogg innan 24.00 ikväll och jag har inte börjat på den än (a) iaf, så skriver jag senare, puss! <3


älskar dig gumman<3


Gårdagens ridpass
2010-04-23 / 07:32:08 / Dagens Ridpass

Det får ju bli gårdagens ridpass eftersom att jag inte hann skriva igår. Men jag tog iaf upp henne till ridhuset och börja lulla på lite i trav. Tänkte ju att jag bara skulle galoppera om hon verkligen känder bra, och det gjorde hon faktiskt! Dock känns det att hon går på korn nu istället för havre eftersom att hon inte alls va lika pigg som jag brukar vilja ha henne. Sen så är hon ju lite annorlunda eftersom att hon blir väldigt seg av att stå, och inte tvärtom :P Men hon var iaf väldigt fin så jag körde några varv i varje galopp också. Nu måste jag börja träna dressyrprogrammet också, och sen hoppas jag att jag kan komma iväg till lagträningen på måndag :) Ska ju till henne idag, och då blir det väl lite som igår och sen kanske jag rider igenom dressyren en gång, sen får det vara nog för dagen :) Skola nu, så jag uppdaterar mer senare, ciao ;)

stallet nästa!
2010-04-22 / 15:18:36 / Min vardag

ska till stallet nu och har planerat att rida i ridhuset :) skriver mer senare, får se när eftersom att jag kanske ska till kyrkan när jag kommer hem. såg att  bella inte skrev nått igåt, fy på henne! hon måste ju skärpa sig nu!!

51 dagar kvar till lycka!
2010-04-21 / 12:38:41 / Min vardag

Sitter just nu i datorsalen i skolan. Har CP-lektion som jag kallar det xD Asså det är jag och en till tjej frå´n min klass som inte har språk så istället kan man säga att vi har valfri lektion, så valfritt för mig är att göra exakt INGENTING! Men Smoothie blev iaf skodd idag och det gick ganska bra, lite bråkig var hon. Bella ska rida henne senare och sen imorn ska jag till stallet för att öva dressyrprogrammet, vilket behövs för jag kan det inte! Slutar snart, efter nästa lektion som är gympa. Ska inte vara med på den men måste ändå vara där, suck. Sen ska jag och Olivia fika och samtidigt försöka planera våran gemensamma idrottslektion :) Men än så händer nog inte. Skriver senare, och ni kommer säkert få någon lite update från bellas sida också :) Juste slänger in en bild på när jag hoppade hadar igår:

lite långa stigläder, jag vet men mina ben pekade rakt ut annars :P


Dagens ridpass
2010-04-20 / 19:46:23 / Dagens Ridpass

Red runt lite på volten i kanske 20 min. Eftersom att hon har varit svullen i benet så tog jag det lugnt och vi lullade bara på lite i skritt och trav. Pigg var hon men ändå riktigt fin :) Sen tog jag in henne och fixade henne lite snabbt och hade lektion för bella och angelica på volten. Angelica bad min hoppa hadar så jag satt upp och omg, det var otroligt längesen jag red en fjording. Men de vart lite fajt i början då han inte alls ville vara på min sida. Men efter en stund så gav han sig och gick i fin och stadig form. Hoppade några gånger på kanske 50cm och sen ville Angelica höja så hon höjde kanske till 70/80 och hadar tog det jättebra :) sen ville hon att jag skulle hoppa ännu högre och jag kunde väl inte göra något annat än att göra som hon sa så hon höjde väl upp till 1m och hadar skuttade över hur lätt som hellst, dock är det verkligen ett stup som väntar efter hindrena :P hahah lite smått läskigt faktiskt. Sen fick det vara nog så Angelica fixk hoppa upp igen och hoppa en liten bana på 60cm, vilket gick väldigt bra :) sen åkte jag hem och nu sitter jag här. Så fort angelica laddat upp bilderna på mig och hadar så slänger jag in dom här på bloggen :) ciao!

Hemma och ska iväg
2010-04-20 / 15:40:09 / Min vardag

Kom hem från skolan nyss och ska nu ta moppen till stallet :) ska typ bara rida henne lite på volten och sen ska jag hålla  lektion för Angelica på hadar och Bella på pommaq :) skriver mer sen, bye <3

Bara för att jag har tråkigt
2010-04-19 / 16:16:52 / Smoothie<3

klippte ihop en liten film :)


ändrade mina planer
2010-04-19 / 11:58:34 / Min vardag

Ändrade lite planer för dagen, så just nu sitter jag uppe hos bella i lägengheten och blickar ut över stallen. Åkte till smoothie iaf och tömkörde henne, och hon var lite studsig men ändå lugn och fin :) hjälpte bella att bära höpåsar och sen gick jag upp och lagade mat. Smoothies ben har blivit bättre men nu har hon typ fått bit-utslag på vänster sida av kroppen. Jajaaj, ska snart ner till stallet igen och kolla smoothie innan jag åker hem. bjuder bara på lite bilder från bellas dator först :)



"Du är min nu, då och föralltid."


sjuk, eller "sjuk"?
2010-04-19 / 07:52:26 / Min vardag

Är hemma idag, pga PMS och mensverk. Måste seriöst skaffa några tabletter som lugnar mitt humör, för det är inte kul när jag har pms! Men iaf, jag e hemma idag - bäst för alla i min närhet och för mig själv. Så det blir att plugga, plugga och åter igen plugga. Bella har ju smoothie idag så jag ska bara vara hemma och chilla hela dagen. Får väl se lite senare om jag kommer på något att blogga om för just nu är jag helt tom i huvudet. Så vi hörs säkert senare. Hejdå<3

Ponnyakuten
2010-04-18 / 20:53:13 / Min vardag

Vaknade för ett tag sen och satt och kollade på ponnyakuten. Hahha jag skulle ju faktiskt kunna söka in dit för smoothie har ju faktiskt lite problem. För det första så går det inte att sko henne bak om vi inte drogar henne. Utan drogen - ingen klippning. Och sen är hon ganska svårlastad. Elelr hon har faktiskt sina dagar, men oftast är hon svår. Så om nån har några tips på hurfan jag ska få in henne i transporten så kan ni gärna tipsa :P Jag brukar ju få in henne men det kan ta lite tid, från att bara gå rakt in till ibland 1-2 timmar. Men iaf, ska börja lastträna oftare nu :) och träna henne lite mer från marken, så blir det kanske bra snart, men vad vet jag? Juste... Ska nog försöka lägga hoppningen lite åt sidan nu för jag känner att vi behöver lite variation. Alltså ska jag så fort som möjligt leta upp någon bra dressyrtränare och börja träna dressyr :) Jag har ju sagt det ett bra tag nu, men jag måste faktiskt ta tag i det! Hon är ju så fin i dressyren nu, så med lite extra träning så blir hon toppen! BTW, den 1 maj är det ju dressyrtävling på mälarhöjden :) sååå det kan nog bli spännande att se hur det går, fram tills dess är det bara normal ridning, fast lite lugnare :)

dagens ridning
2010-04-18 / 16:33:26 / Dagens Ridpass

Sitter hemma nu, och är riktigt trött. Ska snart ta och lägga mig en stund och när jag vaknar ska jag göra ett skolarbete. Iaf så skrittade jag ut me Bella och Pommaq, och vi hade det väldigt mysigt :) Skrittade i kanske en timme och bara pratade om allt. Sen i stallet så smörjde jag mitt älskade dyon träns! Älskar det verkligen! Smoothies svullnad var bättre när jag hade ridit :) Väldigt bra, men de kommer säkert svälla upp igen, suck. Vad är det med hästar igentligen, alltid ska det vara något.

Läste om de ny TR-reglerna angående bakbensskydd. De är så otroligt flammsiga, så jag förstår verkligen vart de vill komma med det hela. Tydligen så blir vissa skydd förbjudna, och blabla! Ridsporten börjar verkligen bli skumm, me alla nya regler och skit -.-'
skriver inget mer idag, men ska försöka påminna bella om att skriva imorn. Ciao! <3

Ny dag
2010-04-18 / 08:13:40 / Min vardag

En ny dag, i en spännande värld. Haha nej, jag skojade bara. Jag och bella har iaf precis vaknat och sitter uppe i lägenheten och piggnar till lite. Vi ska snart ner till stallet och skritta ut på en liten runda. Jag kan ju inte göra så mycket mer eftersom att Smoothie fortfarande är svullen i vänter bak, och det verkar ju inte vilja ge sig. Men iaf så försökte jag ju skritta igår också men det blåste alldeles för mkt så min ridning varade kanske i max fem minuter. Juste, nu när jag ska flytta till vreta ska jag ju börja leta efter en till häst. Gör antagligen det i polen men kommer nog kolla runt lite här med. Sedan får vi se om jag tar med mig hästen hem, nu efter sommaren eller om jag lämnar honom där för ev. tillridning/inridning. Jag känner ju väldigt många hästmänniskor i polen, och flera har redan sagt att de vill ställa upp. Iaf, nu så ska jag inte skriva mer för jag vill ner och säga god morgon till bebisen! puss <3

Hästarnas vår-make over!
2010-04-17 / 19:13:27 / Min vardag

Först vill jag ju be om förlåtelse för att jag inte har skrivit något, men varken jag eller Bella har ridit eftersom att smoothie är svullen i vänster bak :( Hoppas verkligen att det går över snart! Men iaf så hade ju matte fest igår, så vi stannade där över natten och hjälpte henne sedan att städa huset på morgonen. Sen åkte jag och bella iväg till stallet eftersom att vi tyckte att hästarna behövde en vår-make up. Så vi bestämmde oss först för att raka både Smoothie och Pommaq och jag tror nog att det är första gången som smoothie är så snäll. Jag lyckades tom klippa hela hennes framben. Dock dog min maskin när jag nästan var klar så jag fick ta maddes klippmaskin och smoothie blir helt galen av den. Hon slänger sig överallt och bara stegrar. Men vi testade att bremsa henne, och otroligt nog så funkade det, så att jag kunde raka klart henne :) Lyckades dock skära henne mellan frambenen, så att hon började blöda stackaren. Sen fick båda hästarna en varsin dusch och nu står de väl nere i stallet och chillar :) Jag och bella sitter ju uppe i lägenheten, och ska snart ner igen för att bara ta en liten skrittur ut i solnedgången :) Kanske blir lite bilder också.

Juste, jag måste vara otrolig. Jag har lyckats slösa 3500kr från 1 april till idag, hurfan lyckas jag? Idag slösade jag iaf 1400 av dom på ett dion-träns :) och jag tänkte bara fråga, vad tycker ni om tränset?

såhär ser tränset ut, har det dock i svart.


Majpokalen?
2010-04-14 / 20:38:26 / Min vardag

Vet inte om jag har berättat men jag har ju iaf för ett tag sen anmält mig till majpokalen. Funderar på att avanmäla mig igen p.g.a en hel del anledningar. För det första så har smoothie varit svullen ganska ofta på senare tid, och för det andra, så har vi ju igentligen inte bråttom alls. Kan lika gärna skita i det, och ta det nästa år då vi kan ta lite högre höjder och svårare utmaningar :) Tror faktsikt att det blir så. För er som inte vet så är majpokalen ett meeting som går från fredag till söndag. Man hyr då box där och bor där under helgen. Under helgen går många olika klasser, både för häst och ponny. skulle ju startat LB första dagen, LA andra och LA + MSVB sista dagen, men avbokar det :) vi kommer ändå att ha en bra termin, och vi behöver ju inte alls stessa. Iaf så är nästa tävling på Edsbro! De stället gillar vi ju och jag hoppas verkligen att det går bra för vårat div 1 lag, eftersom att det är andra omgången då. Sen är finalen helgen efter :) så det blir väldigt kul iaf. Ska tvinga bella att skriva nu, så det kommer snart ett till inlägg, ciao! <3

Dagens ridning
2010-04-14 / 19:17:11 / Dagens Ridpass

Min dag har varit allmänt seg.
hon var svullen på frambenen och bakbenet. lindade och red ut med angelica. skrittade och travade bara. hon kändes en anning stel bara.
när vi kom tillbaka så spolade jag hennes ben med kallvatten för det hade gått ner lite i bakbenet och frambenen var bra. masserade in kylgel sen.

//Bella


- jag och smoothie i måndags =)


hoppträning
2010-04-13 / 20:10:30 / Träningar

Dagens hoppträning var faktiskt lyckad :) vi körde mkt kondition, och lite krångliga banor, me mkt korta och långa svängar. Hoppade ungefär 2m lång trippelbarr också för att sedan styra in oss på ett hinder ca 3 galoppsprång åt vänster. Riktigt svårt var det, men jävligt kul!! Smoothie och jag missuppfattade varandra en gång, så hon stannade och hoppade åt sidan, vilket resulterade ett stukat lillfinger, eller det kanske är värre, det kanske är brutet. Iaf så känns det jävligt mkt, bara så fort jag spänner något. Jävlans ont asså! Så jag får skippa gympan imorn! Sköönt. Men hoppträningen vart iaf lyckad, och hon var jävlans fin i slutet, trots mitt skadade finger. Nu har det svällt upp, och liknar nästan en tumme. Man skulle kunna tro att jag är missbildad eller något sådant. Vem bryr sig, jag gör det jag brinner för. Dör jag på cupen så synd, då vet jag iaf att jag älskat något i mitt liv :) Imorn har bella Smoothie, så hon berättar hur det går :) Nu ska jag äta, och sen ska jag se hur mitt finger mår, kan hända att vi måste åka och röntka idag eller imorn. Jajaja hoppas inte (a) puss <33

Skola, vemfan orkar?
2010-04-13 / 10:23:22 / Min vardag

Sitter just nu i skolan, och slutar mellan 14-15 idag. Sen efter det så ska jag och olivia ut och fika här någonstans på skanstull, och jag ska försöka hitta ett par snygga brillor :) Har ingenting att göra just nu, för vi ska snart ha NO. Hoppträning ikväll kl. 18.00, fett peppad! Känns som om det var ett bra tag sen nu!
Känner mig väldigt redo inför tävlingarna, men måste börja träna på LC:1 programmet snart eftersom att det är dressyrtävling den 1:a ;) Men puttis är så himla fin just nu, så det kommer säkert gå ganska bra. Nu måste jag pysa, men vi hörs ju senare. Puss <33 


Bella här!
2010-04-12 / 20:57:39 / Dagens Ridpass

Red smoothie på våran volt medan angelica hade hadar lös, fast hon tog fast honom ganska snabbt och red sen runt barbacka, och då red jag oxå runt dåra ;)
hon var super fin i traven och galoppen. sen tyckte jag vi kunde galoppera brevid varandra och smoothie vart ganska taggad och ville springa på hur jävla mycket som helst, efter det var det som om hon fick en extra motor typ xD
red sen LB:1 programmet och traven var hur fin som helst, bara galoppen när jag kommer till att rida snett igenom som hon blir taggad och inte lyssnar riktigt ;) bara träna vidare.
och angelica bara: jag visste inte att hon var sådär fin! jag bara vaaa?
hon bara ja alltså jag trodde inte hon kunde så där mycket och jag bara jo självklart hon är super fin! och ändå var det slarv ridning idag, du ska se när vi är seriösa =)
jag bara älskar denna ponny =) nästan mer än min egna (a)
jaja orkar inte skriva men ni får en bild ifrån idag =)

//Bella


Ändrade planer
2010-04-12 / 19:42:06 / Min vardag

Tog moppen och åkte iväg till stallet iaf. Lite skönt faktiskt :) Fick för mig att jag behövde brodda av min häst så jag gjorde det, och det gick alldeles utmärkt. Hon har blivit så mkt snällar när man håller på me hennes bakben nu :) Men bella hade redan ridit så jag släppte henne bara en stund på volten, så hon fick springa av sig, och det behövde hon verkligen :) Imorn är det hoppträning kl 18.00. Känns som evigheter sedan! Bella skriver snart ett inlägg så kolla in på bloggen snart igen :) <3

Tung dag
2010-04-12 / 17:24:31 / Min vardag

Tung dag har det varit, då skolan slutade 15.40. Kom hem för typ 20 min sen, och gud vad lång tid det kan ta att komma hem. Iaf, Bella har smoothie idag, så får väl påminna henne om att skriva lite sen. Juste!

Tänkte att om ni har några frågor som ni vill ställa så får ni skriva dom. Jag bjussar på en gratis länkning till alla som stället upp på frågestunden ;) så passa på nu!

Beställt!
2010-04-11 / 20:10:53 / Prylar

Har beställt lite nya saker :) så nu har jag tre olika tävlingsoutfits som jag kommer variera mellan.
beställde iaf dessa saker från hööks alldeles nyss:
  
Allt detta beställdes och gick på 1500 sammanlagt :) Sen är det ju pappa som betalar så det är najs!
Dessa prylar kommer att vara en av mina tävlingsoutfit sen så ska jag försöka hitta en passande luva till :).

Sen har jag ju denna:
 

Sist men inte minst så har jag min årsta outfit som bara används på lagtävlingar:

sen har jag en matchande luva till :)

Dagens ridpass
2010-04-11 / 15:34:46 / Dagens Ridpass

Somsagt så åkte jag iväg till stallet, och tänkte först rida ut, men styrde istället mig och smoothie mot ridhuset. Hon var riktigt fin, och jag red kanske i en kvart. Sen när jag red tillbaka så skulle Angelica till kalvsvik så jag slängda av sadeln och hänkade på barbacka. Det var riktigt varmt och fint ute, och jag hade verkligen lust att rida henne på utevolten men jag har ju inget ridhuskort på kalvsvik längre, utan bara på hesslingby. Men ska ringa anita och prata med henne om det så får vi se hur det blir. Den här månaden har jag inga tävlingar men nästa drar dom igång igen, så det blir lite lugnt den här månaden. Skönt. På tisdag är det hoppträning, så imorn blir det nog uppdatering från bella :) Puss och hej, leverpastej!


Drar snart iväg till stallet
2010-04-11 / 10:44:33 / Min vardag

Ska snart iväg till stallet. Vaknade nyss, det var riktigt skönt att ta igen alla timmar i Idre då jag inte sovit så mkt. Men iaf, ska bara äta fruckost sen blire da stable. Mer detaljerat vet jag inte, kanske ridhuset, kanske volten, kasnke ut:) får helt enkelt se hur det ser ut där, eftersom att jag inte varit där på en vecka nu :) men iaf, skriver när jag kommer tillbaka.

Vill tillbaka, tillbaka till dig.
Det var där jag trivdes,
och kände mig säker, just där i din famn♥
 Jag saknar dig♥

Om några timman är jag hemma
2010-04-10 / 13:48:34 / Allmänt

Hej alla! Har ni kanske saknat mig. Ser att statistiken har gått ner lite nu under tiden då jag inte skrivit, men det får man ju räkna med när man åker på semester. Jag har iaf haft en otroligt underbar vecka, och tar med mig alla minnen till sthlm, bra som dåliga så är dom ändå helt underbara. Ville igentligen inte åka hem, men man måste ju komma hem nån gång. har iaf varit ute och schhhteekt i solen med olivia om dagarna, och om kvällarna har vi vart ute med eller i stuga 11 och 405 och röjt, och jag säger bara , fyfan vilket drag det har varit. Men nu är det dags att lugna ner sig igen, satsa på ponnyn och avsluta grundskolan sen är det sommarlov! Bella har ju smoothie idag me, så jag skriver imorn när jag åker till henne. Kanske uppdaterar ikväll också :) puss


Uteritt
2010-04-09 / 05:39:13 / Dagens Ridpass

Förlåt att jag e så seg och sådär men har inte mycket att säga, men ni kan vara lugna för vevve kommer hem snart.

Red ut tillsammans med nina på pommaq, smoothie var väldigt tittig och pigg, ville springa och jag bara jaha hon kommer väl bocka av mig eller nåt när vi var på ängen. men nej hon var hur jävla snäll som helst. trotts piggheten och tittigheten. hon mesta travade på stället och det var väldigt bekvämt att bara sitta där x) men pommaq var för jobbig för nina då hon inte ridit på månader så jag tyckte synd om henne så vi byte hästar.
han kanske jag inte ska babbla så mycket om men jag har aldrig känt honom så förut så jag ville nästan börja gråta ..
men smoothie däremot var jätte snäll med nina och var lugn brevid mig och pommaq.
och då började jag titta mera på smoothie och herremingud vilka muskler hon har fått!! hon är muskelpaketet smoothie jag lärde känna i början. hon är så underbar att rida. love på henne <3
hehe det sa nina med, hon bara gud hon e så skön att rida och jag bara ja jag vet <3
sen pysslade vi om dom och nina åkte hem och jag gick hem =)

Love Bella

Rodeo
2010-04-07 / 18:59:37 / Smoothie<3

mina planer på att tömköra på volten gick upp i rök.
hon var allmänt jobbig medan jag höll på men efter 10 min kände jag att det gick inte. hon var helt till sig. så jag bara jaha men du är väl pigg då får du springa lite löst.
och då sa det pang och hon sprang och kickade som jag aldrig har sett henne göra så förut!
pigg var en underdrft!
jag tror att hon har vårkänslor. lät henne springa så en stund. sen longerade jag henne och då var hon mycket lugnare. och sen gick jag en promenad så hon skulle få varva ner och lugna sig. hon var precis lika tittig som igår och jobbig. tror fortfarande det kan vara lite vårkänslor under huden?
men det e så skönt att hon aldrig skulle göra så när man sitter på utan bara gör så när man har släppt henne helt. en väl lärd ponny helt enkelt! :)
ska lägga ihop lite klipp så får ni se själva xD

/Bella

Dagen
2010-04-06 / 18:40:09 / Dagens Ridpass

idag fick hon vila, eller ja vila och vila. körde spö träning med henne på volten. till en början var hon lite skraj och ville inte, men efter några sockerbitar och posetivt beröm så var det bara kul.
efter jag hållit på ett tag så gick jag en promenad ut mot ängarna och tillbaka. påväg tillbaka springer hon typ på mig för att hon vart rädd för rådjur!? hon är inte rädd för rådjur. så jag tvingade henne backa och stå stilla. sen var hon lugn igen. fast hon verkade ovanligt rädd för saker idag än vad hon brukar vara.
skruttponny :)
imorron blir det tömkörning.


Dagens ridpass
2010-04-05 / 20:13:43 / Smoothie<3

är jätte tråkig jag vet! men vevve tvingar mig att skriva så lika bra att skriva på.
red i ridhuset idag och varken jag eller smoothie var på humör. hon var defenitivt finare igår! idag var hon väldigt pigg och väldigt emot handen och stel i sidorna. så gjorde mitt bästa på att rida igenom sidorna, i slutet var hon så mycket bättre men kände själv att jag inte orkar.
är ju faktiskt sjuk och ska nog igentligen inte rida. men jaja ;) skit samma.
körde konerna jag ville. satte dom innanför spåret och körde skänkelviknings slalom mellan dom. gick jätte bra. sen körde jag slalom i dom i både galopp och trav. funkade jätte bra. tänkte prova på lite galoppombyten sen men idag ville hon inte och drog bara iväg och vart sur för att jag inte lät henne springa. så kan det vara ibland ;)
men sen skärpte hon till sig och travade av henne och skrittade av. sen gick vi hem igen.
och hon stod helt lös i stallgången utan grimma medan jag fixade saker i sadelkammaren och borstade henne. super duktig ponny! :D
sen fick hon gå in och äta lite och jag gick hem igen,

Love Bella

filmtajm
2010-04-05 / 12:39:09 / Dagens Ridpass


Ledsen ..
2010-04-05 / 12:23:58 / Allmänt

men min dator dampade igår så när jag nästan var klar med filmen så kraschade programmet så allt försvann och jag var inte sugen på att fixa den igen. men nu har jag fixat det så den kommer snart =)

Love Bella

Bommar i ridhuset
2010-04-04 / 18:47:03 / Dagens Ridpass

Vart bommar idag istälet så jag passar på och rider dressyren imorron istället =)

pappi filmade när jag red så ska slänga ihop en film så får ni se helvetet lite :P red mest bara runt och testade om hon lyssnade vilket hon gjorde asfint!
skänkelvikningar. öppna. testade galoppombyten vilket hon faktiskt byte och det överaskade mig totalt! hon brukatr aldrig göra det även fast hon vet hur man gör så brukar hon bara dra på istället för att byta. men idag lyssnade hon! vart lite förvänd galopp som funkade exakt lika bra! :D hon är en så underbar ponny =)
vart även tillsagd av en dressyrtant i ridhuset om bommarna att hopptiden var över men eftersom hon var påväg ut så antar jag att hon inte tog det så seriöst ialf. jaja jag bryr mig inte särkilt =)
bommarna funkade jätte bra men var igentligen inget viktigt i det jag gjorde med henne. bara för att hon skulle få länga steget lite. som jag måste nog säga nu, hon håller på och blir en riktig dressyr ponny nu =) poestivt eller negativt vet jag inte .. ännu :P

ialf påväg upp så har dom spärrat av vägen och smoothie fick syn på dom som nu har smält fram och det var ju så läskigt. red på långa tyglar och hann inte korta dom så hon var lite överallt och försökte slänga sig backåt och stegrade ganska ordentligt men krävs mer att få mig ur balans xD men fick förbi henne för det "läskiga" som om hon aldrig gått där förut. hon ska ibland vara så fjantig :P men jag bara skrattar åt henne hea tiden =)


- gammal bild ifrån förra året när jag och vevve red lektion för elin på pinki och smoothie =)

Love Bella


Veckan som kommer
2010-04-03 / 18:45:04 / Veckans planering

Har planerat ihop ett schema för smoothie veckan som kommer nu pga att jag har henne =) är så dålig på att komma på saker så jag försöker alltid planera vad jag ska göra innan.

Söndag: Dressyr - halter och skänkelvikningar
Måndag: Bommar - halter och volter
Tisdag: Vila/skrittas för hand.
Onsdag: Tömköra - ridhuset
Torsdag: Dressyr - Serpentiner
Fredag: Tömköra - Ridhuset
Lördag: Rida ut - om inte vevve kommer hem tills då =)

så här ser ialf smoothies vecka ut, hur ser din och din häst vecka ut? =)

Love Bella

Dagens ridpass
2010-04-03 / 17:20:17 / Dagens Ridpass

Hello är här igen. eftersom vevve åkte idag så hade jag smoothie idag. mockade åt henne och hon kan verkligen vara en riktig gris ibland x)
tog in henne och jag hade lunchen då. spolade hennes ben innan hon fick gå in och sen lunchade jag. sen gjorde jag iordning henne och red ut en stund barbacka. körde mest öppna och sluta längst vägen. lite skänkelvikningar och serpentiner.
Jätte bra att köra som avslappnande övningar! funkar super!
travade lite och klättrade sen en stund i skogen. sen påväg ner precis där man ska gå ner har dom grävt och fyllt på grus ställt en kon där och smoothie vägrade gå i närheten och kändes inte så jätte bra barbacka att hon skulle skena iväg eller nåt x) så tvingade ner henne och gjorde halt, hon skulle stanna där. efter några sekunder vart hon jätte arg och gjorde en halv stegring och slänga sig frammåt xD dumbom alltså, red vidare hemåt och gjorde lite galoppfattningar och hon var super fin hela vägen =)

Love Bella

Idre fjäll
2010-04-03 / 08:37:21 / Min vardag

Idag åker jag faktiskt iväg till Idre fjäll, så Bella är barnvakt åt smoothie hele veckan. Ska åka dit med en kompis till mig och såklart mina föräldrar. Ska försöka blogga så mkt jag kan, men de kommer ju inte vara något om hästar men ska försöka så bella att blogga en hel del i veckan så att ni får något att läsa om. Måste gå och packa nu men vi hörs under veckan eller när jag kommer hem, bye!

Filmen
2010-04-02 / 17:00:06 / Tävlingar

Här kommer filmen dåra som vevve tjatade så på =)

 


Dressyrtävlingen
2010-04-02 / 16:52:36 / Tävlingar

Jo som dom flesta förståt så har jag varit iväg med smoothie idag UTAN VEVVE! :o
åkte sjukt tidigt till stallet och fixade henne, sen ville hon absolut inte gå in vilket är ganska typiskt henne vilket jag väntat mig med. Anne hjälpte mig lite men sen tyckte hon att jag skulle komma iväg så hon hämtade filur och tog in honom och ställde honom där inne. han e så söt =) och då kunde hon allt gå in xD så vi tog ut filur och stängde luckan och åkte iväg.
kollade på några före sen lastade vi ut henne och hon slängde sig ut så jag typ skarsönder min hand på hennes tyglar så ello var tvungen att fånga henne ute. - upptäckte att jag blödde på fingret sen xD

Satte på grejerna och hon såg riktigt fin ut =)
lika fin när jag red fram. lite spänd i början men sen var hon hur fin som helst. väntade en stund innan jag skulle starta. men tyvär när jag kom in på banan så vart hon super spänd och vägrade gå nära bokstäverna. så skrittade några varv för att trycka henne närmare och till slut gick det. sen fick jag start och red. gick bra till första volten för jag var så inne i att få henne att gå nära bokstäverna att volten typ vart inte av eller ja. fick det som fel ridning så jag fick rida om volten från början och sen fortsatte jag.
traven var okej men hon ville fortfarande inte alls gå nära. och i galoppen sa det pang typ x) hon rusade på som satan och vart jätte sur när jag försökte hålla henne så typ nästan tvärstopp hela tiden och hon slängde sig ifrån bokstäverna och så där men annars tycker jag det gick jätte bra =) satt mest och skrattade. men tycker det var så tråkigt att hon vart så spänd för hon var sååå fin på framridningen :( men men hem och träna vidare! :D
gick sen ner och lastade henne igen och det gick utan probelm. kollade lite till och sen åkte vi. låg på 8 plats när vi åkte.
fick 153 poäng & 56,667 % Riktigt nöjd! :D jag hade kul och det är det som räknas.
dom skrev även på kommentaren: "Lite hetsig ponny som blir obalanserad ibland. Mjuka händer och rama in ordentligt."
så var dagen dåra =)
filmen är på G så kommer snart. så blir lite kassa bilder.

Love Bella


















Hemma igen
2010-04-02 / 14:44:30 / Allmänt

Hello har precis kommit innanför dörren hemma hos mig. lämnat smoothie i stallet och pysslat om henne lite.
ska gå in lite närmare på hur det gick och så men nu ska jag fixa min hand som jag typ pajade och ta av mig kläderna, samt fixa bilder och filmer =) hörs snart!

Vevve du e hur jävla gullig som helst och jag tycker att jag inte förtjänar din tillit så, inte för att du inte kan lita på mig till 100 för det kan du. men jag mår dåligt av att du tror så mycket på mig. för jag tror knappt så mycket på mig själv. och jag förtjänar inte någon så underbar som dig i min närhet och jag vet inte vad jag gjort för att förtjäna dig eller ens smoothie... och jag e så tacksam för att jag får rida din underbara lilla ponny för hon e verkligen värd sin egna vikt i guld! jag älskar er båda <3 /Bella


Dressyrtävling
2010-04-02 / 10:07:57 / Min vardag

Hej alla glada! Nu är det lov och mitt lov kommer faktiskt att spenderas i Idre fjäll. Bella är på dressyrtävling idag och jag kunde inte följa med eftersom att jag har lunchfodringen idag. Men ello är med och hjälper bella, så det kommer att gå super. Nu undrar säkert hur jag vågar låna ut min häst sådär. Bella är lixom Bella, jag litar på henne och hon är en av mina bästa vänner, och även den som känner smoothie nästan lika bra som mig. Bella har varit med mig från början och vet hur min häst är. Jag skulle aldrig låta någon annan bara låna min häst, om jag inte litade på den till 100. Men Bella är en riktigt duktig ryttare och jag vet att hon tar hand om smoothie lika bra som jag gör. Denna Bella som är min bästis är också smoothies medryttare, så då kanske ni förstår. Visst är jag rädd för om min häst som alla andra ryttare, men man måste låta hästen vara häst. Det är nyttigt för både häst och ryttare att byta ibland, och jag har absolut inget emot att någon annan rider min häst om jag vet vem personen är och vad den kan. Smoothie är en speciell häst och har ibland sina dagar, men hon skulle aldrig skada någon. Och hon är HUR JOBBIG  SOM HELLST så tävlingsbanan och jag vet att Bella är den som klarar henne bäst efter mig där ute. Så då har ni fått reda på vad jag tycker och tänker, så nu tkr jag att vi önskar Bella lycka till och hoppas att det kommer att gå bra för henne. Det är ju faktiskt bara smoothies andra dressyrtävling och vet ni vad. Jag har ALDRIG under den tid jag ägt henne ridit för en dressyrtränare, så det ni ser har jag byggt upp helt själv, med viss del från mina hopptränare :)
 
Bella och Smoothie på båda bilderna :)<3


strul, strul bara en massa strul!
2010-04-01 / 19:28:51 / Min vardag

Förlåt men orkade inte blogga när jag kom hem från skolan. Men allt var bra där, och skoldagen avslutades med ett prov -.-' Straxt efter att jag kom hem så åkte jag till stallet och skulle hålla lektion för Bella. Så vi gick upp till ridhuset och bella började rida fram medans jag sprang och hämtade hennes hund tingeling. När jag kom ner så bad jag henne köra igenom dressyrprogrammet och min lilla ponny gick verkligen skitfint. Bella kommer blogga mer detaljerat sen. Sen när vi skulle åka från stallet så råka vi köra in i en bil -.-' Men vi pratade me ägaren och allt var bra så vi åkte hem. När vi nästan var hemma så kom jag på att jag hade bellas hemnyckel i fickan så de vart bara att åka tillbaka. Sen hem igen, och väl hemma såg pappa att vi tappat en sak på bilen så vi var tvugna att åka tillbaka och leta efter den, hittade den varken på ditvägen eller hemvägen, suck. Nu sitter jag iaf här efter en god middag och ska snart iväg igen :) så jag skriver väl mer när jag kommer hem, bye!

inget att blogga om just nu
2010-04-01 / 07:35:10 / Allmänt

Har inget att skriva om just nu, har för den delen inte tid heller. Ska snart till skolan, hahah wooow första dagen för mig den här veckan, och även sista innan påsklov. Men det blir iaf en skoldag för min del och sen kommer jag väl hem omkring 3 så då åker jag iväg till stallet och hjälper bella lite med ridningen. Tänkte fotta lite också me min system. Känner att den behöver få användas lite eftersom att den bara legat i typ dvala i jag vet inte hur länge :o Men det måste ha varit ett tag nu. Men iaf. juste NOTE TO MYSELF: lunchfodring på fredag! Det får jag inte missa! Hahaha eftersom att jag har full skötsel i stallet så behöver jag inte fodra eller något, men jag ska faktiskt ta ett pass nu, så wish me good luck ;) Hahaha men nej, så dålig är jag inte. Jag jobbade ju ganskea mkt i stallet förut med Carro och Verson så jag är inte någon sån stor amatör. Men iaf, slänger in bilder senare av bellas ridpass. Bye


RSS 2.0