Till alla läsare!
2010-11-24 / 09:24:36 / Allmänt

Nu ska vi tillsammans förflytta oss!

Byter blogg och bloggar nu istället på www.naughtyponies.blogg.se tillsammans med min bästa vän Izabella Larsson. Så vill ni fortsätta läsa om mig och mina hästar så välkomnar jag er dit! Tack för att ni läst denna blogg och jag hoppas att ni kommer vilja läsa den andra också! :)

vidare till stallet!
2010-11-20 / 10:50:49 / Min vardag

Snart ska jag dra mig iväg till stallet. Hästarna fick på sig broddar igår såå nu behöver jag inte oroa mig för att dom ska dö. Planerna idag är en liten mysig skrittur ut på boogie, och lite hårdare arbete på smoothie i ridhuset. Funtar på att ta min nyinköpta supersköna överall från hööks när jag rider ut. även fast den inte är snygg, så är den jävligt sköpn, och jag föredrar nog att inte frysa istället för att se snygg ut. Har även en del planer inför ikväll, ska först träffa en killkompis till mig och sedan träffa min förra bästis erika. Blir mys med lite liv utanför stallet också, kände att det var ett bra tag sen de var så. Måste även säga att jag börjar bli sjuk, näsan sviker mig, och jag känner mig inte i fräshaste laget just nu, och vet inte alls när det hela tänker ge sig. Men hästarna behöver mig och även fast skulle vara dödligt sjuk, så måste dom tas om hand om ändå. Slänger upp en bild på min ordentligt fula, men underbara ridoverall.


bild lånad från hooks.se


Till alla er som handlar på lyckås!
2010-11-20 / 10:39:51 / Prylar

Jag har en liten uppdatering till alla er som handlar på lyckås ridsport. Dom har nu öppnat en till butik i det nybuggda köpcentret Port 73. I denna butiken säljer dom mest kläder till ryttaren och ska även beställa in lite "billigare" kläder för de som t.ex rider på ridskola eller helt enkelt inte har egen häst. Do har även en hel del märkeskläder där så som Kinksland och pikeur för de som inte är lika pengarsnåla. Vi passade på att titta in i butiken igår och jag själv fick med mig en dunjacka från kingsland hem. Det stod mellan den eller en KL-väst + tröja, men kände att kljackan skrek mitt namn. Så jag rekomenderar att ni tittar in i deras nya butik så kanske ni hittar ngt som passar just ER!


Lyckås in my <3


Min fot dööööör!
2010-11-16 / 08:38:55 / Min vardag

Hej alla där ute. Har verkligen inte varit på humör den senaste tiden men tänkte försöka mig på ett halvdant inlägg ändå.
Har en stor jävla beslutsångest över vad jag vill köpa på globen. Kanske ett nytt träns? ett swarowskipannband? ett nytgt täcke till boogie? tävlingssett?
Men nu kommer frågan, vad för sorts träns? vilken färg på pannbandet? osv.
Vill gärna köpa så mkt, eftersom att globen bara är en gång om året, men samtidigt så har jag inte den blekaste aning om vad jag ska köpa. Men de kommer väl när man väl står där och går runt i anexxet. iår vill jag iaf hitta ngt alldeles x-tra som ska få följa med mig hem. Vet ännu inte vad det är men ngt kul ska de bli :) Och bästa Madde Filipiak ska ju me mig :) <3

Träning ikväll för Helena Persson, kul och spännande blir det! :)

sovdax?
2010-11-15 / 22:24:01 / Min vardag

ska ta och dejta kudden snart. Praktik idag, som vilken dag som hellst förra veckan. Hästarna fick vila idag, men imorn blire träning på boogie. Puss

Tävling Djursholm
2010-11-15 / 07:33:00 / Tävlingar

Tävlingen igår gick verkligen superbra!! Hon var en helt annan häst och det var som om en gnista i henne tändts. Superpigg var hon och hoppade som en kanonkula xD I 95cm var hon superduktig, dock var hon i 2 hinder men kom felfritt runt iaf. I 105 var hon först jättetrött på framhoppningen sen vet jag inte vad som hände, de va som om hon druckit en redbull eller ngt, för vingar, ja det kan man lätt säga att hon fick. Tror ALDRIG att hon någonsin hoppat så bra, varken på träning eller nån annan gång. Hon var högt över ALLA hinder, inte i ett enda, och det resulterade på ännu en felfri runda. Hästen gratulerades me en massa godsaker och klappar iaf, och jag, jaaa jag var superglad :D Ska försöka kvala in mig till falsterbo i sommar, hörde att dom har några klasser för 5åringar. Och som vi alla påpekade igår. Boogie kommer kanske inte bli den snabbaste omhoppningshästen, men att nolla klassen kommer inte vara några som hellst problem :)

Nu ska man bort till helena, och fortsätta sin praktik.... orkar inte!


Ursäkta!
2010-11-12 / 19:15:58 / Allmänt

sry för den bedrövliga uppdateringen, men jag har haft praktik så har inte riktigt viljat slösa min lilla tid som jag får över till att blogga. Men nu får ni iaf lite update om hur min vecka har varit.
joo, jag har gjort en hel del faktiskt, mockat, ridit, broddat, fodrat, longerat osv, det vanliga som man brukar göra i stall. Sen så igår så åkte vi iväg till södertörn på tävlingoch jag kom precis hem därifrån.
Me mina hästar har det gått bra, de fick vila i måndags, sen i tisdags fick båda jobbas lite lätt i ridhuset innan hoppträningarna började. Sen på onsdagen var båda på träning. Smoothie gick det helt ok me, inte helt nöjd, men jag red på bett så då blir de inte heller lika bra som me hack. Boogie var superduktig men har slitit upp ett gammalt sår så igår var hon lite småhalt, men idag verkar hon bra. Hon får ju inte vara halt till tävlingen på söndag. Då startar jag 90cm och 1m på Djursholm.

Imorn ska boogie longeras på morgonen, sen åker jag iväg till lyckås och hööks, sen tillbaka till stallet för att rida lite. Smoothie ska väl också ridas lite :)


ÄLSKAR MINA HÄSTAR! <3


Södertörn Pay & Jump
2010-11-06 / 21:53:29 / Tävlingar

Gick riktigt bra på tävlingen faktiskt. Startade bara 80 och 90 eftersom att det var Boogies första tävling. I 80 var hon jättefin, och hoppade högt över alla hinder, och gick felfritt. I 90 var vi inte riktigt överrens om vart vi skulle efter 1:a hindret, hon ville vänster jag ville höger, så jag la en volt, och sedan rev vi även ett hinder men jag är jättenöjd iaf, för bebisen var jätteduktig. Var ju meningen att jag skulle rida Smoothie idag, men skulle hem och äta efter t'vlingen, och lade mig bara en stund i sängen. Av någon konstig anledning somnade jag, och vaknade upp igen omkring kl halv 8 och då vart det lite för sent att åka till stallet :) så imorn får det bli uteritt annars kommer hon bara springa som en tooooook!



Finaste bebisen på jorden <3


Dagens Ridpass
2010-11-06 / 00:11:47 / Dagens Ridpass

Blev tyvärr bara boogie som fick motioneras idag då jag skulle på bio med bella. Så smoothie fick vila idag igen, men de mår hon inte så dåligt av tror jag inte :) Boogie skötte sig iaf jättebra idag och fick dessutom länga en hel del på galoppen. Kan säga att hon var riktigt pigg idag, ovanligt faktiskt. Hon tyckte nog att det var superduperkul, tyckte jag med såklart. Red bort till gravfältet, runt lite där, och sedan tillbaka igen. Tillsammans med mig red äver hanna på Brenin, Sandra på Arkan och en ny tjej i stallet som heter Mikaela, vet dock inte vad hennes häst heter.

Fick även lite nya frågor så jag känner att det är väl lika bra jag svarar på dom direkt :)

vilka tränade du för i Linköping? Ngn du kan rekommendera? Bra blogg :)
från anonym

Svar:
Jag tränade för två olika tränare i linköping. Först tränade jag för Kim Krog, då tränade jag både smoothie och boogie, ungefär varannan vecka hoppade dom. Sen när jag hade Crazy, så tränade jag inte ngt me Smoothie eftersom att Crazy behövde tränas varje vecka, så Smoothie och jag tränade lite själva då och då. Sen när jag lämnade tillbaka Crazy blev de på något sätt att jag slutade träna för Kim, och då hoppade jag Smoothie för en b-tränare tror jag att det var, hon hette Maud, dock minns jag inte efternamn. Hon är riktigt bra, och henne rekomenderar jag starkt då hon gör både roliga och genomtänkta övningar som man får stor nytta av. Sen rekomenderar jag Li Krog också, en riktigt bra tränare, som vet vad hon snackar om, kolla bara så bra det går för hennes son Tom :)


red Bella Smoothie förut? :)
från Hanna

Svar:
Joo då! Bella red smoothie förut, ibland vart det så att jag inte orkade eller hann till stallet, då brukade jag ringa bella och kolla om hon ville ställa upp, och de ville hon oftast. Värrldens bästa medryttare/medhjälpare eller vad man nu ska kalla det. Jajaja iaf, hon måste vara den besta i historian!!! Fick all hjälp jag behövde och smoothie och bella passade superbra ihop!


Bella och Smoothie! <3



 


Stallet!
2010-11-05 / 14:16:56 / Min vardag

Ska till stallet nu. Smoothie ska longeras och Boogie ska ridas ut, hahah kanske inte riktigt enligt vad schemat säger men jajaja. Ikväll blire det bio med bästaste Bella på Heron. Sjukt taggad eftersom jag inte träffat henne sen jag flyttade till linköping :)


Svar på en fråga jag fick,
Vad är det för överaskning du har? =)
Från Anonym

Svar:
Överaskning/hemlighet, vad man nu ska kalla det. Har iaf glömt att berätta och det är fortfarande inte helt klart. Jag har lite småplaner på att flytta tillbaka till sthlm, vet inte än till 100 men så kanske det blir eftersom att hästarna trivs bättre här. Jag själv saknar vreta jättemkt och skulle därför gärna åka tillbaka men hästarna kan inte säga ifrån på samma sätt som vi, därför får vi se lite senare hur det blir i slutändan :)

Sammanfattning av gårdagens träning.
2010-11-04 / 15:32:41 / Träningar

Börjar med att berätta om träningarna varförsig.

Smoothie:
Hon var verkligen jättefin, och fick väldigt mkt beröm av min tränare. Vi hoppade massa linjer och avslutade med en liten bana och smoothie hoppade väldigt bra faktiskt.

Boogie:
Gick också superbra, dock var hon lite trött efter gårdagens besök på mustang. MEn hon hoppade hindrena som om dom var 5 km höga, och jag... ja jag flög väl åt hellvete varenda språng, hahahha! :P Men likadant här så avslutade vi med en bana i slutet, och det gick faktiskt  jättebra, det är ju trots allt första "riktiga" hoppträningen. Dock blev hon trött ganska snabbt, men vad kan man förvänta sig av en bebis, hon skötte sig lixom exemplariskt ändå! :) hahah dessutom räddade hon mig på en massa språng, så duktig som hon är.


Fick även en liten fråga, och tänkte att den passade till inlägget.
Anonym
om Hoppträning idag:

vad tyckte du om hopptränaren?

Svar: Har ju hoppat för henne en massa gånger förut, de är ju min gamla hopptränare, som jag hade innan smoothie blev skadad, efter det gick jag inte tillbaka till henne eftersom att jag vi inte riktigt var på´samma nivå efter skadan. Sen flyttade ju jag till linköping. Men Cathrine är jättebra, och det har gått allmänt bra varje gång när jag tränat för henne, vilket man sett på tävlingsbanan. Så bor du i sthlm så rekomenderar jag helt klart Cathrine Persson som hopptränare! :)

Stallet nästa!
2010-11-03 / 15:15:53 / Min vardag

Snart drar jag iväg till stallet :D hoppträning idag, men skriver sen hur de gick :D

Veckoplanering v.44
2010-11-02 / 20:11:42 / Veckans planering

Tänkte skriva upp en veckoplanering för denna veckan så att ni iaf får en liten inblick på vad jag gör med mina hästar :)

Boogie
Måndag - Rida ut
Tisdag - Sadelutprovning på mustang
Onsdag - Hoppträning
Torsdag - Vila/promenad
Fredag - Lätt jobb i ridhuset
Lördag - Rida ut
Söndag - Tävling Pay & Jump Södertörn


Smoothie
Måndag - Lätt jobb i ridhuset
Tisdag - Sadelkoll på mustang
Onsdag - Hoppträning
Torsdag - Uteritt
Fredag - vila
Lördag - Lätt jobb i ridhuset
Söndag - Tävling Pay & Jump

Smoothie åker bara med som sällskap till boogie eftersom att det är hennes första "tävling" :)

FINA FLICKORNA <3


Hemma från Mustang
2010-11-02 / 19:44:40 / Dagens Ridpass

Nu har vi äntligen kommit hem från mustang, och fick med oss en sprillans nya Jeremy rudge sadel till Boogie. Riktigt skön sadel som jag kan rekomendera. Smoothie fick bara sin sadel omstoppad, annars satt den jättebra.
Var där i typ 3h, och provade ca 5 sadlar, men denna va den som passade både mig och boogie bäst :) Sen så var pappa superdupersnäll och köpte en röd john withaker kavaj till mig att tävla i, TACK VÄRLDENS BÄSTA PAPPA!!
Såhär ser den ut:


(bild lånad från google)


Sen åkte vi förbi hööks, där vi köpte vintertäcke till båda hästarna, en ridoverall som jag kan ha i stallet, ett långt spö och en marinblå huva till boogie eftersom att hon har så långa öron, så finns det nästan ingen som passar!
Igår var jag ju på lyckås, där jag fick med mig ett dressyrschabrak till smoothie, ett marinblått jw schabrak som jag kan ha till båda hästarna, och en matchande huva, dock är den för liten för boogie. Imorn blir det träning, och jag kan meddela att jag är SJUUUUKT peppad!


uppe med tuppen!
2010-11-02 / 07:48:51 / Min vardag

fick nyss reda på att vi ska åka iväg till mustang idag med båda hästarna :) Så de blir att checka smoothies sadlar att de fortfarande passar och kolla ny sadel till boogie. Vill verkligen ha en prestige, men vi får se vad han har :) Skriver mer senare idag, puss!

Hemma för ett bra tag sen
2010-11-01 / 20:47:06 / Dagens Ridpass

Båda hästarna blev faktiskt ridna idag, boogie och jag tog oss en tur ut med hanna och webster, skönt att vara tillbaka på grindtorp igen, för när jag är där så ar jag glad hela tiden, och hästarna mår så himla bra. Red bort till gravfältet och tillbaka, mysigt var det och jag och hanna pratade om massa! Sen tog ja upp Smoothie till ridhuset och red lite där, hon var megapigg, och inte riktigt med på noterna, lite springig och trippig men blev bättre mot slutet :) Imorn ska båda ridas igen, smoothie får gå lite hårdare, och boogie får bara lulla lite inför hoppträningen på onsdag. Skriver inget mer idag, utan imorn, kanske jag berättar en liten sak, som kanske gäller framtiden. Men de får ni se då! :) puss och kram!


Älskar dig min vän! <3


stallet, vad annars`?
2010-11-01 / 12:25:35 / Dagens Ridpass

Drar snart till stallet och pussar på älsklingarna. Smoothie ska jobbasuppe i ridhuset och boogie ska få sig en välförtjänad uteritt. Mina änglar är bäst!

 

Igåt gick Boogie superbra!! bättre än någonsin faktikst, älskar den "lilla" åsnan! <3
Smoothie fick sig en vilodag, då hon bara gick i hagen och degade :)

RSS 2.0