Uteritt i solskenet.
2009-11-21 / 16:12:56 / Allmänt

Red ut idag, och jaaah, hon var pigg!

Först när jag skulle ta ut henne ur hagen så öppnar jag hela grinden som vanligt och väntar på att hon ska komma. Hahah såg redan då att hon hade nått lurt i blicken och en sekund efter så hade hon sprungit förbi mig.
Hahah gummsan hade så mkt överskottsenergi, så snart måste hon ut i vanliga hagen igen. Annars tror jag snart att hon får fnatt. Såg redan då att ridturen kommer bli "rolig". Men fixade henne och red ut mot ängen. Travade uppåt och helt från ingen stans blir hon jätteglad och hoppar upp i luften och försöker galloppera en bit. Haha satt bara och skrattade. Hon är så sööt ibland.
Men skrittade mest av tiden, sen travade jag oxå lite. Snart så får jag galloppera igen, och heehe, jag ser redan framför mig hur det kommer se ut xD

Men red hem igen och gosade lite me henne, sen fick hon komma ut i hagen igen, så nu sitter jag här hemma och bara chillar. Måste ta med mig kameran om de blir fint väder imorn igen :)

Uteritt i regnet, myyyys"!
2009-11-17 / 10:09:34 / Allmänt

Igår så var det dax att rida ut. Bestämde med Angelica att vi skulle rida tsm så jag kom till stallet, testade nya bettet på smoothie sen så chillade jag lite. Sen kom angelica och vi red ut. Hon på Hadar, och jag på Smoothie.
Jag skulle vara som en draghjälp till hadar men de gick ju inge bra när smoothie brallade ut hela tiden. Hon var verkligen rädd för allt. bara det låg en liten stock brevid vägen så var hon nere i diket lixom.
Kan säga att jag bara satt och skrattade. Och FYFAN vad överskottsenergi hon hade, jag kan inte påstå att hon alltid hade alla ben i marken så som hon flängde runt. Hahahah hon bockade och verkade ha riktigt kul.
Men vi red runt gravfälten och tillbaka och jag fixade smoothie och gick upp till bella. Lagade mat där och sen kom mina föräldrar och hämtade mig. Mer hände inte.

Gammal tävling
2009-11-16 / 11:20:11 / Allmänt

Lägger in ett klipp på min första placering i LA, och hon var riktigt fin där.


NH och trickträning.
2009-11-16 / 11:16:13 / Allmänt

Jeepp, detta har jag och min ponny betämmt oss för.
Smoothie och jag ska börja träna NH och trickträning, och jag tror faktiskt att hon skulle gilla det.
Känner även att det kommer hjälpa oss i hoppningen, på så sätt att vi kommer kunna förstå och lyssna på varandra mer och bättre. Frågade en tjej och hennes råd var att börja med seven games.
Tänk min häst buga, stegra, sitta allt på befallning, tror ni att jag kan lyckas.
Sen när jag kommit en liten bit, ska jag ringa och be någon om lite hjälp, och kanske boka in någon lektion.
Guud känner att det kommer bli bra :)

Här är en film på mig och smoothie när vi tränar lite med repgrimma.

Vreta fortsättning....
2009-11-11 / 21:47:24 / Allmänt

Ahhh fortsättning på vretahelgen!

Lördag:
Vi vaknade upp på vandrarhemmet som vi sov på. Klädde på oss lite snabbt och sen kom bilarna och hämtade oss och vi åkte till stallen. i teorirummet åt vi först fruckost sen delade vi in oss i grupper och fick välja hästar :)
Jag valde då Kipling som var en lagom stor häst. Dagens lektion var då dressyr och vi fick rida för linda. Fick väldigt mkt beröm av henne och jag kände mig oxå riktigt stolt över hur otroligt bra de gick på lektionen. asså först var hans tel som en pinne och sen blev han asfin. Sen när vi ridit klart så skötta vi om hästarna, släppte ut dom, smörjde utrustningen och mockade. hahah dom tyckte att jag mockade segt för jag mockade ju som vi gör i vårat stall så alla typ stog utanför boxen jag mockade och bara tjatade om att jag skulle skynda mig:P
men sen när jag blev klar så fick vi mat, som var pizza, riktigt gott! Sen vare dax för körning och vi skulle använda oss av stallets tre söta russ. men ahh våran grupp fick ha lindartest medans vi väntade, och även där fick jag riktigt mkt beröm av Linda :D
ahhh sen fick vi köra och jag och mimmi körde tsm och vi höll på att välta för vi råkade köra upp på en kona xD men vi körde lite bana och ökade lite på slutet sen blev de inte så mkt mer.
kvällen avsklutades me middag och vi åkte till vandrarhemmet, såg lite tv och gick och la oss.

Söndag:
Vi vaknade även här, dock en aning tidigare för att hinna packa, och jag och mimmi var skillade och vaknade halv sex. Hahah ingen var vaken xd
Men vid sju så åkte vi till stallet me all packning och sen fick vi frukost. Efter vi ätit klart så skulle vi rida och jag valde att ta Kipling igen eftersoma tt han snabbt blev en favorit hos mig. Dagens lektion var hoppning och jag såg verkligen fram emot det. men vi fixade och pysslade om hästarna lite extra och sedan började vi rida. han var lika fin idag och även denna dag fick jag honom mjuk och helt underbar <3
sen typ började vi hoppa, inte så jättehögt och jag säger bara att de verkligen är skillnad mellan att hoppa smoothie och hoppa "ridskolehäst". Hahah men fick mkt beröm av terese som var tränaren. Hon tyckte att vi såg riktigt fina ut och att de inte kunde bli bättre. ahh men vi slutade med att höpa lite högre, kanske omkring 1m eftersom att de var första gången vi hoppade hästarna. Men de va kul ändå :)
Sen gick vi tillbaka, pysslade massa me pollarna och släppte ut dom och smörjde utrustning, och tur som de var så behövde vi inte mocka idag:P Sedan var de Lunch och vi åt nån form at kött, venne riktigt va det va, men gott som satan :D <3
Ahhh sen åkte vi hem :(
Men jag kan säga att helgen här på Vreta var verkligen härlig och jag helt säker på att det här kommer bli mitt  och smoothies hem under gymnasieåren <3

Kraaam Veronica<3

Vretahelg!
2009-11-03 / 18:39:48 / Allmänt

Fredag:

Somsagt så åkte jag till Vreta Naturbruksgymnasium idag, och jag möttes först av inackorderingsstallarna som inte såg så spec ut på utsidan.
Åkte uppåt mot vita stallet och det var där vi skulle träffas.
Alla kom, vi blev ca 24personer och vi satte igång.
Dom berättade lite om skolan, dess utbildning och ví fick en liten kortfattning om hur 3 år på gymnasiet skulle vara.
Jag blev fort vän med Mimmi och för övrigt är lika pratglad som jag.
Efter all information tog kör och travinstruktörerna med oss på en tur rund stallarna och skolan med deras brukshästar, två nordsvenskar vid namn Ragge och apollo.
Vi klämmde ihop oss  i två vagnar och satt ca 12 pers i varje.
Ahh men vi åkte väl ut i någon timme och de visade oss vart skolan låg och sånt.
Sen när vi kom tillbaka fick vi lära oss var all utrustning låg och s¨ånt.
När vi var klara med det så kom terese och visade oss runt i inackorderingsstallet och skolstallet och jag ska helt klart ha min häst i nya stallet :D
Lixom 2600kr ii månaden och tillgång till ridhus och skritt maskin är ju nästan gratis jämfört med sthlm!


skriver resten sen

RSS 2.0