Hej
2011-09-12 / 09:14:07 / Min vardag

Sitter i skolan nu och har rättskunskap - för er som inte vet så handlar de om regler och skit... Inget intressant iaf. Får även lunch bra mkt tidigare idag p.g.à att killarna ska spela fotbolls-DM. Ibland kan man inte annat än att älska fotboll ;) annars så är jag hästfri idag, och är "ledig" fram till kl. 20.30 då Vårat cheerlag samlas på torvalla och springer 5x800m som vi hör varje måndag, sedan har vi vanlig träning 21-22. Så de blir väl att fika med någon idag eller åka hem och sova, vädret suger verkligen glädjen ur mig....

Dagen!
2011-09-11 / 21:29:19 / Min vardag

Började med att åka till stallet på morgonen, då jag planerade att hinna med hästarna innan cheerträningen. Dock hann jag bara med boogie och det var hon som var viktigast idag, smoothie har ändå gått hela veckan. Så jag satte på boogie pessoaselen idag och loncherade henne på volten, och när hon tillslut slapnade av och sökte sig neråt så var hon riktigt fin. Ska försöka tömköra henne minst en gång i veckan, dock tror jag inte jag hinner med det dom veckorna jag har tävling...

Hade tänkt att åka direkt till cheerleadingen som började kl.14.00 men blev klar runt 13.00 i stallet så åkte hem en snabbis och åt innan. Sen bar det av till cheerleadingen och jag kan säga att de va ett riktigt roligt pass idag, dock väldigt tungt i slutet. Övade till mesta dels på byggen och avslutade med styrka. Vi har även fått en ny tränare(en till) - Jonna. Så Jonna tillsammans med Martina ska träna oss nu, och vi satsar stort inför RM som är i februari, tills dess är det bara att träna, träna och åter igen träna, man vill ju inte se fet ut i dräkterna ;)

När jag kom hem, så var jag helt slut i kroppen, så en tupplur fick det allt bli. Nu ligger jag här, och har precis sett klart på fired up! - en cheerfilm som jag starkt kan rekomendera då den handlar om manliga cheerleaders :)

Imorn blir det en hästfri update och då ska jag passa på att skriva lite mer om cheerleadingen - Milen(medryttaren) har hästarna imorn!


Ni är bäst!


Dagens Ridpass
2011-09-10 / 18:36:04 / Dagens Ridpass

Börjar med Boogie då eftersom att det var henne som jag red först :)
Innan vi åkte till stallet så åkte vi förbi lyckås, där jag köpte ett bett(nedanför) och ett par bruna stigläder till smoothies sadel, då jag kände att det var på tiden att slänga dom (svarta) som jag redan har. De fick alltså gå i pension.


Iaf så¨började jag att rida boogie. Man känner stor skillnad på henne med nya sadeln, eftersom att hon blir mkt mjukare att ha i handen. Men hon skjuter ut bogen besvärligt mkt i vänster varv, vilket märks när man hoppar ¨då hon river om man inte håller stenhård koll på yttersidan. Så de första tre gångerna som jag kom på hindret så rev hon. Sen kom jag på hur jag skulle göra. I andra varvet är det inga problem alls(förutom att jag håller på att flyga av när hon hoppar så jäääävla stort!) Men annars går hon riktigt fint :)

Smoothie fick också hoppa då hindrena ändå stod på volten, och aramis och cornelia skulle hoppa. Jädrar vilken skillnad! Galoppen är inte hackig alls och sprången... de går nog inte att beskriva! Hon hoppar iaf galet fint och högt över hindrena :) Avslutade med att hanna(hon som hade hästarna i sommar) fick hoppa upp och känna litem och hon tyckte likadant som jag, det är stoooor skillnad! 

Nu ska jag iaf ut och träffa min tjejkompis Charlene, ingen utgång idag utan vi ska bara ta det lugnt med lite morötter och dipp :) Uppdaterar idag eller imorn! Åker till stallet tidigt imorn eftersom att jag har cheerleading kl. 14.00-16.00 och sedan så kommer en kompis hem till mig och hjälper mig med matte. Matte C e inte att leka med.....


 


Mustang
2011-09-10 / 00:35:53 / Dagens Ridpass

Blir en rätt så sen bloggning, och eftersom att klockan är över tolv, så kan man ju säga att jag inte bloggade igår :)
Men iaf vi var ju på mustang och koollade sadeln. Boogies sadel hade blivit för trång så den fick bytas. Fick med mig en Frank Baines till henne, inte ngt märke jag känner igen men den var väldigt skön! Hon hoppade riktigt fint med den, och dessutom verkade hon trivas med den och släppte helt i munnen. Hon har varit lite bråkig på senaste tiden tycker jag.... Dessutom så flög jag typ ingenting! De gjorde mig riktigt glad.
Smoothies sadel passade inte heller, så vi testade först boogies gamla men den satt inte helt 100, och prinsessan på ärten är jättekräsen när det gäller sadlar. Satt då på henne en fälttävlanssadel, utan kåpa på insidan, herre min jesus vad man märkte skillnad, den trivdes hon verkligen med. Till henne blev det alltså en brun Jeffries - JMX jumping and event saddle med långa sadelgjords-stroppar. den ser lite annorlunda ut än en vanlig sadel, men är superskön då man kommer närmare hästen.
det var allt för idag, imorn (idag) ser jag verkligen fram emot att rida i sadlarna på hemmaplan! Taggar stort!!!
Dressyrsadeln passade fortfarande bra och fick sig bara en lite omstoppning, kaaaatchiiiing!

Stallet idag!
2011-09-08 / 21:59:53 / Min vardag

Åkte till stallet idag trots att jag igentligen är stall-ledig på torsdagar, men eftersom att jag fick skjuts av karro så kände jag för att åka till stallet ändå (karro bor precis vid vårat stall, hennes föräldrar äger stallet ovanför oss, hässlingby) så karro dumpade av mig där.
Red iof inte men hämtade in smoothie och fick en ide om att klippa manen på henne då den blivit ganska lång. Tog ju ett bra tag, men tillslut blev jag klar och dessutom nöjd med resultatet!! I helgen får även boogies man klippas :)
Åkte hem ett tag, och slängde mig i soffan och glodde teve ett bra tag tills mamma ringde och sa att vi var tvugna att åka tillbaka till stallet och hämta sadlarna så att hon kan smörja dom inför imorn då vi åker till mustang för att se om dom fortfarande passar. Tror ganska säkert att smoothie kommer behöva en ny då hennes galopp har blivit rätt så kantig på senaste tiden när hon har hoppsadeln. Men iaf så får ni veta mer om det imorn!
Resten av inläggen på listan kommer också upp imorn, dock vet jag inte när eftersom att jag har fullt upp hela dagen, först skola, sen mustang, sen cheerträning och sedan en träff(tror jag) blir träffen inte av så blir uppdateringen bra, men vi får ju se ;)
Nu ska jag fortsätta chilla i badet, med datorn på bubbelbadkars-kanten och wordfeud på iphonen !

Tävlingsplanering!
2011-09-08 / 13:31:00 / Tävlingar

Tävlingsplanering hösten 2011
Har bokat en del tävlingar nu, och som de ser ut nu så är sista  tävlingen inplanerad på södertälje, men vi får se om något mer dyker upp!
Boogie:
17/9 - Söderköping  120cm och 120cm
8/10 - Vretagymnasiet 120cm och 120cm
14/10 - Södertälje 120cm
15/10 - Södertälje 125cm
16/10 - Södertälje 120cm
Ni ser alltså att jag tänker debutera min första 125 på boogie i södertälje och jag hoppas på ett bra resultat!
Smoothie:
18/9 - Söderköping 110cm & 120cm
24/9 - Årsta-Runsten 110cm och 120cm
25/9 - Ekenryttarna 110cm DERBY
14/10 - Södertälje 110cm
15/10 - Södertälje 120cm
16/10 - Södertälje 125cm GLOBENKVAL
Jag har alltså inga planer på att vara med på flera globenkval då jag inte har några planer för att försöka kvala in mig till globen. Utan jag startar 125cm som en träning så att jag ska va redo att hoppa 130cm sedan :)
Nu e jag antagligen i skolan och har precis börjat min idrottslektion som är backlöpning, suuuuuuuck!

Svar på fråga igen!
2011-09-08 / 11:21:00 / Allmänt

Anonym om ändrade planer:
vilket stall står du i?
och vilken skola går du i? :)
Hej!!
Jag står på ett stall som heter Grindtorp, men många känner igen det som Svinstallet. Stallet ligger vid österhaninge kyrka och har tillgång till massa fina ridvägar. Stallet ägs idag av familjen Carlsson och för närvarande så finns 2 platser lediga ;)
Jag går på Stockholms Idrottsgymnasium som ligger i närheten av Kungliga Tekniska Högskolan. Går linjen Sam-Ekonomi, men slutar tidigt varje dag för att ha tid för hästarna, absolut en skola jag rekomenderar!!
Mer om skolan kan ni läsa om här!
och här är "reklamfilmen" om våran skola:

Svar på frågor!
2011-09-08 / 11:15:00 / Allmänt

Anonym om Svar på frågor!:
SV: Tack så mycket för ditt svar och gärna vill jag höra mera om den Brave Heart. Skulle vara kul hur du hade med honom. Och varför du sålde honom? :)

Kram från en av dina bloggläsare ;)
Svar:
Jag kan ju lika gärna börja att skriva om honom redan nu. Brave heart blev min nångång under 2006. Vi köpte honom av Therese Jacobsson, men han såldes via Linda Bengtsson som äger Elvskogen. I början "delade" jag brave heart med en kompis som heter isa, men vi insåg tillslut att det inte funkade då vi båda hade samma vilja att komma någonstans, och eftersom att våran familj var dom som stod på papprena så var brave min! Min första tävling med braven var en klubbtävling på stallet vi stod på då - Karlslunds Gård i Sorunda. 50cm var vi felfria i och 70cm fick vi ett stopp i vad jag minns.
Jag och min L-skling på tävlin på karlslund:) Kommer i håg att Carro va me då också:)
En bild på nån av de första tävlingarna.
Vi fortsatte och tävla, och ska jag vara ärlig och har jag inte den blekaste aning om vart min första lokala tävling var eller hur det gick, men vi tävlade runt lite i området och fick lite olika resultat. Tävlingarna låg så på LD och LC nivå. Dock fick han ont i ryggen och under igångsättningen så strulade det en massa i stallet så vi bestämde oss för att flytta. Vi bytte alltså stall och flyttade till grindtorp, där vi står nu - 4 år senare.
Braven var en superduktig läromästare men hade inte så jättebra förtroende när det gällde hoppningen. Men jag fick mycket hjälp av min tränare Susanne runell och även av en tjejkompis - Caroline Selander som hjälpte mig och red brave ibland. Jag bytte sedan tränare till Anneli och det är henne jag hoppar för även idag.
Vi va på Runsten och tävlade. I 80cm ramlade jag av på andra hindret och på 90cm fick jag 2 vägringar. Så det var inte värdens lyckade tävling, Men det kommer fler:D
De gick både upp och ner och ska jag vara ärlig så gick det faktiskt bara neråt i början, trotts detta så var jag en tuff liten ryttare och även fast han stannade osv så kämpade jag på.
Jag utvecklades en massa under tiden med brave heart och självklart kommer alla till en sådan dag då man känner att man fått lära allt som hästen har att lära - iaf så kom den dagen och jag började lite i smyg kolla på andra hästar. De var inte riktigt bestämt men vi hade mumlat lite om att kanske köpa en ny häst i början på 2008.
Startade lite under tiden och de var först när säljtankarna började fara omkring som de faktiskt började gå bra. Vi placerade oss på nästan varje tävling och att stoppa, njaaae tror nog att braven hade glömt vad det var för något. Men annonsen hade lagts ut, och trots att det var tungt så visste både jag och mina föräldrar att det var dax att gå vidare. Självklart så sköljde en GIGANTISK deppression över mig, men jag kämpade på och hade så roligt som möjligt under den tiden som vi hade kvar.
Jag vill bara att du ska veta att jag aldrig kommer glömma våra fina stunder tillsammans. Som t.ex när jag skulle hoppa barbacka utan me grimma men inte grimmskaft.( Som på bilden ) Sommaren 2007 va de bästa som hade hänt mig å jag kommer aldrig att glömma att jag haft dig <33 Du har tagit hand om mig så nu ska en ny flicka få chansen att älska dig lika mkt som jag gör. Jag vill att du aldrig glömmer mig å jag kommer aldrig att glömma dig. Du han lärt mig allt! Men mäst av allt har du lärt mig att älska dig <33 Kommer sakna dig.
"Jag vill bara att du ska veta att jag aldrig kommer glömma våra fina stunder tillsammans. Som t.ex när jag skulle hoppa barbacka utan me grimma men inte grimmskaft.( Som på bilden ) Sommaren 2007 va de bästa som hade hänt mig å jag kommer aldrig att glömma att jag haft dig <33 Du har tagit hand om mig så nu ska en ny flicka få chansen att älska dig lika mkt som jag gör. Jag vill att du aldrig glömmer mig å jag kommer aldrig att glömma dig. Du han lärt mig allt! Men mäst av allt har du lärt mig att älska dig <33 Kommer sakna dig."

Som de var sagt, ponnyn skulle iaf få ett nytt hem, och den 1:a januari 2008 lades han ut på annons. Och den 12:e januari kom dom nuvarande ägarna och kollade på dig. och vi bestämde att om dessa människor inte ville ha dig så skulle vi behålla dig ett tag till, men familjen ringde tillbaka och min älskling fick ett nytt hem.
Sista tävlingen som vi startade tsm var KM, jag kände att jag var tvungen att göra ngt speciellt denna gång. Vi hade tidigare startat en LB, och blivit uteslutna, men just denna tävling kändes det rätt. De hände iaf, vi nollade och kom 2:a på KM. Ett bra slut vart det och jag visste att de nya ägarna skulle ha superkul med dig.
Braven har ett superbra liv idag och är numera dressyrponny på LA nivå. Vill ni följa honom med nya ägarna så har dom en blogg och uppdaterar dagligen med info om Braven - Läs bloggen här!

Inledning på nytt!
2011-09-08 / 09:41:03 / Veckans planering

Börjar med ett litet kort inlägg att välkomna er på nytt till min blogg. Nu när sommaren är slut och alla mina resor har avslutats så kan jag äntligen börja blogga igen. Jag hade försökt att blogga om både cheerleadingen och ridningen, kanske även lite om min vanliga vardag, så de inte bara blir om hästar, för de finns ju kanske andra som också vill läsa, som kanske är mer intresserade om cheerleading. Men iaf, nu är jag tillbaka och ska så gott som de går uppdatera så ofta jag hinner (och vill). Hästarna är i topptrim, värre är det med mig då jag känner mig rätt så ringrostig, men bitarna börjar sakta men säkert komma på plats igen. Börjar skolan kl. 12.30 idag och har då bara idrott, och efter det så ska jag ev iväg och fika så det får bli tidsinställda inlägg.
Dessa inlägg kommer iaf komma ut:
*Tävlingsplanering
*Svar på frågor
*Cheerleadingen
*Senaste tävlingen
*Under tiden jag var borta
Det är just nu det som känns roligast att berätta om så inlägg kommer falla in lite då och då idag :)
den som väntar på ngt gott väntar aldrig för länge!

RSS 2.0